Magic News

Mesajul lui Bono după ce copiii mexicani sunt separaţi de familiile lor la graniţa cu SUA

Bono, liderul trupei U2, extrem de implicat în acţiunile umanitare, a luat atitudine împotriva administraţiei Trump care separă familiile mexicane la graniţă.

Artistul s-a adresat politicienilor responsabili pentru ca aceştia să facă presiuni asupra lui Donald Trump pentru a-l convinge să renunţe la această practică contrară valorilor americane.

„Am vorbit cu mulţi republicani. Ei spun că vor să rezolve situaţia, dar ea chiar trebuie să înceteze. Este complet ne-american”, a declarat el pentru AFP.

Artistul le-a vorbit parlamentarilor republicani şi democraţi de tristeţea celor 2300 de copii separaţi de părinţii lor şi care ajung în centre speciale.

Donald Trump este acuzat pentru politica sa “zero-toleranţă” care duce la punerea sub acuzare a persoanelor care au traversat ilegal graniţa dintre Mexis şi SUA.  

Bono a înfiinţat ONE Campaign, care luptă împotriva sărăciei şi a HIV şi a a vizitat   Capitol Hill pentru a le mulţumi politicienilor pentru finanţarea programelor de dezvoltare internaţională, care - potrivit organizaţiei - au salvat milioane de vieţi, în special în Africa.