Magic News

Povestea unui hit: “I Will Always Love You” interpretat de Whitney Huston în filmul “The Bodyguard”

Lansat în anul 1992, cu Kevin Costner şi Whitney Houston în rolurile principale, “The Bodyguard” a reuşit să câştige inimile a milioane de fani.

Lansat în anul 1992, cu Kevin Costner şi Whitney Houston în rolurile principale, “The Bodyguard” a reuşit să câştige inimile a milioane de fani seduşi de povestea de iubire dintre agentul de securitate şi cântareaţa de culoare.

Ideea de a face acest film a apărut în anii 70, iar în rolurile principale ear fi trebuit să apară Diana Ross şi Steve McQueen, însă nimeni nu a dorit să mizeze pe apariţia unui cuplu interrasial într-un film în acea perioadă. McQueen ar fi refuzat rolul pentru că ar fi mai prost plătit decât Diana, iar următorul actor vizat a fost Ryan O’Neal. Acesta era însă fostul iubit al Dianei Ross, iar misiunea de a-i aduce împreună în aceeaşi producţie s-a dovedit imposibilă.  

Astfel, abia la începutul anilor 90, povestea de iubire a fost adusă pe marile ecrane de Kevin Costner si Whitney Huston, cea care interpretează şi hit-ul “I Will Always Love You”, devenit unul cult.

Interesant este faptul că melodia iniţială aleasă pentr coloana sonoră nu era aceasta, cântecul ales prima dată fiind “What becomes of the broken hear­tred”, care însă nu a fost pe placul lui Kevin Costner.

Acesta a venit cu una dintre cele mai inspirate propuneri, după cum avea să se dovedească ulterior, oprindu-se la “I Will Always Love You”, un cântec interpretat de Dolly Parton în 1974. A rugat-o pe Whitney Houston să îl cânte a capella, iar restul e istorie.

Melodia fusese înregistrată de Dolly Parton în 1974 pe albumul său cu numărul 13, “Jolene” şi făcea referire la destrămarea poveştii ei de iubire cu Porter Wagoner, alături de care înregistrase 12 albume.

Cântecul i-a atras atenţia şi lui Elvis Presley care şi-a dorit să-l cânte, însă acesta i-a cerut lui Dolly Parton să îi cedeze drepturile de autor, lucru refuzat de cântăreaţă. Aceasta avea să reînregistreze melodia în 1982 pentru filmul “The Best Little Whorehouse in Texas”, în care a jucat alături de Burt Reynolds.

Interpretată de Whitney Houston pe coloana sonoră a filmului “The Bodyguard”, “I Will Always Love You” a devenit cea mai vândută bandă originală din istorie, cu 45 de milioane de copii. De asemenea, versiunea lui Whitney Houston s-a vândut în 20 de milioane de exemplare, deţinând recordul vânzărilor pentru un single interpretat de un artist solo.

În faţa succesului avut de Whitney Houston cu această melodie, Dolly Parton a ţinut să lămurească lucrurile. La moartea lui Whitney, cântăreaţa de muzică country a mărturisit că se simte recunoscătoare şi că are toată admiraţia pentru interpretarea pe care Whitney Houston a oferit-o.  

Foto: Facebook