Magic News

Peste 5000 de participanţi la a 10-a ediție a cursei caritabilă Race for the Cure România a Fundației Renașterea

Peste 5000 de români din țară și din străinătate au transformat participarea lor la a noua ediție a Race for the Cure România în analize medicale gratuite pentru femeile vulnerabile și peruci pentru pacientele și copiii diagnosticați cu cancer.

Cea mai mare cursă caritabilă dedicată sănătății s-a bucurat de susținerea a numeroase personalități, reprezentați ai Corpului Diplomatic la București, școli și licee, dar și de companii care au înțeles importanța implicării într-o astfel de cauză.

Ediția din acest an, a 10-a in România, a adus, pe lângă prezența la cursa fizică din București, posibilitatea locuitorilor din alte orașe din țară sau din diaspora să susțină și să doneze pentru femeile din România pentru prevenția și depistarea cancerului de sân și de col uterin, prin intermediul platformei europene www.raceforthecure.eu/ro, care va fi activă pentru donații până la sfârșitul lunii decembrie 2024.

Fondurile strânse din taxele de înscriere vor fi folosite pentru analize gratuite oferite femeilor vulnerabile si peruci din păr natural pentru femeile si copiii diagnosticati cu cancer. Fundația Renașterea a pregătit surprize pentru toate categoriile de vârste și două tombole: una pentru participanții la cursa de alergare/plimbare, dar și una dedicată învingătoarelor în lupta cu cancerul, care au luat parte la evenimentul din acest an în Rondul Kiseleff.

Premiile la cele două tombole au constat în: bijuterii oferite de Kultho forever Diamonds, două weekenduri pentru două persoane la Poiana Brașov oferit de Ana Hotels, un weekend pentru doua persoane la Eforie Nord oferit de Ana Hotels Europa și vouchere valorice oferite de Hervis.

Toți participanții s-au bucurat de atmosfera vibranta creată de Andreea Esca, Ambasadorul Fundației Renașterea și DJ YAANG, au sărbătorit sănătatea, alături de familie, colegi și prieteni, în desfășurătorul evenimentului fiind incluse: programe de încălzire pe muzică cu Mădălina Roza, jocuri distractiv-educative pentru copii, fotografii la minut, dar și momente inedite.

Cel mai apreciat moment al ediției a fost acela în care, învingătoarele in lupta cu cancerul, doamnele cu tricouri roz au defilat în pași de dans acompaniate de trupa Los Bomboneros, în aplauzele mulțimii. Tot ele au fost protagonistele momentului de emoție ce a avut loc la finalul evenimentului, când au eliberat spre cer, baloane roz, în memoria celor care au pierdut lupta cu boala.

”Anul acesta este unul special pentru noi, deoarece am sărbătorit, pentru a zecea oară, sănătatea, la Race for the Cure România. Am participat la o ediție aniversară a cursei caritabile a Fundației Renașterea, cu multe suprize pentru cei prezenți și am colorat din nou Bucureștiul în roz, în semn de susținere a Sănătății femeilor din România și a învingătoarelor în lupta cu cancerul! Aceste doamne sunt modele de dragoste de viață, determinare, speranță, renaștere și mă bucur că am reușit să le sărbătorim într-o manieră emoționantă, festivă, primind afecțiunea, energia și aprecierea tuturor celor care au fost prezenți în număr record pentru țara noastră.”, a declarat Mihaela Geoană, Președintele fondator al Fundației Renașterea.

Ca și în edițiile anterioare și în acest an a fost apreciată competiția între echipe (licee, ambasade, companii) pentru cea mai numeroasă echipă de voluntari, cea mai gălăgioasă, amuzant costumată, generoasă sau inimoasă echipă.

Au participat 151 echipe, printre care s-au numărat și Echipele Ambasadei Italiei, Belgiei, Cehiei, Germaniei, Statelor Unite și Venezuela. Premiile echipelor câștigătoare au fost oferite de Membrele Boardului Fundației Renașterea: Mihaela Geoană, Cristiana Copos, Veronica Savanciuc, Camelia Șucu, Andreea Mihai, Adriana Cazacu, Amalia Năstase si directorul fundației – Cătălina Negară

Trofeele Team for the Cure au fost oferite pentru: Ambasada Italiei – cea mai numeroasă echipa de Ambasada, Fundației Superbet – cea mai numeroasă echipă a unei companii, Mark Twain International School - Cea mai numeroasă echipă a unei școli, Echipa Catena Racing Team - Cea mai inimoasă echipă, Liceul International de Informatică București - Cea mai numeroasă echipă de voluntari, Echipa ZAZU - Cea mai generoasă echipă, Donna Medical Center - Cea mai gălăgioasă echipă, Echipa Actrițele – cea mai originală echipă, Funky Rainbow- cea mai inedit costumată echipă.