Magic News

Sâmbată dimineața, Fundația Renașterea va da startul celei mai mari curse caritabile - Race for the Cure Romania, editia a zecea

Fundația Renașterea organizează pe 8 iunie traditionala cursă caritabilă Race for the Cure Romania, Cursa de alergare / plimbare 4 km sau de 0.7 km cu punct de Start/Sosire în Rondul Kiseleff din București.

Programul de inscrieri la fata locului sau de ridicare a kiturilor de participare, în Rondul Kiseleff, de lângă Muzeul Țăranului Român, va incepe la ora 8, iar startul se va da la ora 9.30.

Alături de membrele Boardului Fundației Renașterea : Mihaela Geoana, Cristiana Copos, Veronica Savanciuc, Camelia Sucu, Amalia Nastase, Adriana Cazacu, Andreea Mihai si Ambasadoarea Andreea Esca, numeroase personalități care susțin cauza Fundației Renașterea se vor alinia la Start.“Anul acesta, pentru a zecea oară, vom sărbători sănătatea, la Race for the Cure România, împreună cu familia, prieteni, colegi, dar și cu învingătoarele în lupta cu cancerul! Am pregătit o ediție cu multe surpize și momente inedite, la care așteptăm să participe un număr cât mai mare de persoane ! De asemenea, românii de pretutindeni își pot arăta solidaritatea față de femeile vulnerabile, înscriindu-se pe raceforthecure.eu/ro și alegând să susțină Fundația Renașterea. Astfel, suntem alături de femeile din Romania, în drumul către combaterea cancerului, prin prevenție, stil de viață sănătos și acces la investigații medicale. Pe 8 iunie vom colora din nou Bucureștiul în roz, iar fiecare înscriere e transformată de Fundatia Renasterea în analize medicale pentru femeile defavorizate, ce le pot salva viața sau peruci din păr natural pentru pecientele sau copiii diagnosticați cu cancer! Împreună suntem eroi pentru femeile din țara noastră!”, a declarat Mihaela Geoană, Președintele fondator al Fundației Renașterea.


Participanții la cursa din 8 iunie se vor bucura, alături de familie, colegi si prieteni de o mulțime de surprize: • Program de încălzire pe muzică, • Jocuri educative și activități distractive pentru copii, • Photo fun booth, • Trofee și diplome pentru cea mai numeroasă, gălăgioasă, amuzant costumată, originală sau inimoasă echipă, • Fiecare participant va fi înscris la Tombola Renașterea (cu premii atractive și surprize, pentru toate categoriile de vârstă) • Învingătoarele în lupta cu cancerul, Doamnele in Roz, vor participa la Tombola Învingătoarelor in lupta cu cancerul

Cursa nu este una competitivă, dar vom sărbători sănătatea, îmbinând sportul distracția și emoția, printr-o plimbare sau alergare roz, de 4 sau 0,7 km. Traseul cursei de alergare / plimbare de 4 km din București este următorul : Start – Rondul Kiseleff catre Arcul de Triumf, unde se virează dreapta (fara inconjurarea Arcului), pe banda 1 de circulatie si trotuarul dreapta al Bd Maresal Constantin Prezan, pana la Piata Charles de Gaulle, continuând pe Bd Aviatorilor pe bretea si trotuar pana la Piata Victoriei, unde se vireaza dreapta pe Bd Kiseleff pana la zona de eveniment si SOSIRE (sensurile de alergare/plimbare 4 km vor fi delimitate de garduri si banda semnalizatoare). Pink walk 0.7 km are urmatorul traseu : Start – Rondul Kiseleff spre Arcul de Triumf, pana la Piateta Regelui (intersectia cu Bd Ion Mincu), unde se intoarce in loc, pe dreapta pe trotuar, spre zona de eveniment si SOSIRE, (sensul de alergare/plimbare 0.7 km vor fi delimitate de garduri si banda semnalizatoare).

Taxa de înscriere la Race for the Cure România este de 60 lei pentru adulți și 30 lei pentru copiii sub 18 ani. Fiecare participant primește un kit (tricou și număr de participare), apă (1 punct de hidratare pe traseu si la Sosire), o înscriere la Tombola Renașterea și o medalie la terminarea cursei. Race for the Cure este cea mai mare cursa internațională destinată promovării sănătății și luptei împotriva cancerului de sân, cel mai mare și de succes eveniment de informare și de strângere de fonduri pentru sănătatea femeii.

Aflat la a zecea ediție in țara noastră, Race for the Cure aliniază România la linia de start a Europei in cursa pentru prevenirea si combaterea cancerului la femei. La fiecare dintre edițiile anterioare a fost foarte apreciată la competiția între echipe pentru cea mai numeroasă, gălăgioasă, amuzant costumată, originală, inedit costumată sau inimoasă echipă.

Ediția din acest an aduce, pe langa prezența la cursa fizica din București, posibilitatea locuitorilor din alte orașe din țară sau din diaspora să susțină și să doneze pentru femeile din România pentru prevenția și combaterea cancerului de sân și de col uterin, prin intermediul platformei europene www.raceforthecure.eu. Înscrierile și donațiile pentru România se pot face și pe siteul www.fundatiarenasterea.ro, pana la sfarsitul lunii decembrie.