Magic News

Vedetele susțin a 10-a ediție a Race for the Cure a Fundației Renașterea

Fundația Renașterea organizează pe 8 iunie tradiționala cursă caritabilă Race for the Cure Romania, Cursa de alergare / plimbare 4 km sau de 0.7 km cu punct de Start/Sosire în Rondul Kiseleff, de lângă Muzeul Țăranului Român din București.

La conferința de presă organizată pe 30 mai, în vederea prezentării ediției din acest an a Race for the Cure România, au luat cuvântul: Președintele Fundației Renașterea – Mihaela Geoană și Ambasadorul acesteia - Andreea Esca, Dnul Prof. Dr. Alexandru Rafila – Ministrul Sănătății, Dna Senator Nicoleta Pauliuc, parteneri ai Fundației și învingătoare în lupta cu cancerul.


Conferința de presă dedicată Race for the Cure a fost succedată de un alt eveniment important, de awareness, cu vedete si influenceri - Pink Nic. Anamaria Brânză, Mihaela Bîrzilă, Andreea Cigolea, Dana Deac, Alexia Eram, Irina Fodor, Laura Fronoiu, Ana Maria Geoană, Sabina Iosub, Adela Popescu, Eli Roman, sunt doar cateva dintre personalitățile care s-au alaturat cauzei si au participat la Pink-Nic.


Evenimentul organizat de Fundatia Renasterea a avut scopul a pune la punct ultimele detalii inainte de cursa Race for the Cure, și de a implica persoane influente în promovarea mesajelor de prevenție și depistare precoce a cancerului, dar și in strangerea de donatii pentru ca femeile din Romania sa poata avea acces la prevenție, investigatii si tratamente personalizate pentru combaterea cancerului de san si de col uterin. În cadrul activităților surpiză, invitații la conferința de presă și la Pink Nic au putut realiza ursuleți din cravate de matase ce vor fi oferiți la Tombola Roz a Învingătoarelor în lupta cu cancerul, au jucat sportul minții, alături de maestre în șah la cornerul Fundației Superbet și au realizat tablouri cu mesaje de suflet scrise caligrafic de către vedetele prezente tot pentru pacientele oncologice. Participanții la atelier vor putea transmite o încurajare pentru pacientele cu cancer de san, ce le vor aduce speranță, zâmbet și puterea de a renaște.


Două dintre Învingătoarele în lupta cu cancerul de sân triplu negativ, Laura Jianu si Loredana Popescu au creat momentul de emoție al evenimentului.

Cancerul de sân, o boala complexa ce include mai multe subtipuri, este malignitatea cel mai frecvent diagnosticata în rândul femeilor din România. Unul dintre aceste subtipuri este cancerul de sân triplu negativ, reprezentand aproximativ până la 15% din totalul cazurilor de cancer de sân, fiind mai frecvent diagnosticat la femeile tinere. Depistate in stadii precoce, cancerele de sân pot fi vindecate. Deși statistica este una sumbră, constientizarea, preventia, depistarea precoce și accesul la tratamente adecvate sunt căi de îmbunătățire a ratei de supraviețuire – mesajul cheie al cursei Race for the Cure România.


Ediția din acest an, pe langa prezența la cursa fizica din București, poate fi sustinuta de locuitorii din alte orașe din țară, donand pentru prevenția și combaterea cancerului de sân și de col uterin, prin intermediul platformei europene www.raceforthecure.eu/ro . Înscrierile și donațiile pentru România se pot face și pe siteul www.fundatiarenasterea.ro

Participanții la cursa din 8 iunie, din Rondul Kiseleff se vor bucura, alături de familie, colegi si prieteni de o mulțime de surprize:

• Program de încălzire pe muzică,

• Jocuri educative și activități distractive pentru copii,

• Photo fun booth,

• Trofee și diplome pentru cea mai numeroasă, gălăgioasă, amuzant costumată, originală sau inimoasă echipă,

• Învingătoarele în lupta cu cancerul, Doamnele in Roz, vor participa la Tombola Roz

• Fiecare participant va fi înscris la Tombola Renașterea (cu premii atractive și surprize, pentru toate categoriile de vârstă).

Premiile la cele două tombole sunt: bijuterii oferite de Kultho forever Diamonds, două weekenduri pentru două persoane la Poiana Brașov oferit de Ana Hotels, un weekend pentru doua persoane la Eforie Nord oferit de Ana Hotels Europa, vouchere valorice oferite de Hervis. Anul acesta, cursa nu va fi competitivă! Fondurile strânse vor fi folosite pentru a oferi investigații medicale gratuite femeilor vulnerabile si peruci din par natural pentru pacientele si copiii diagnosticati cu cancer.

Traseul cursei de alergare / plimbare de 4 km din București este următorul : Start – Rondul Kiseleff catre Arcul de Triumf, unde se virează dreapta (fara inconjurarea Arcului), pe banda 1 de circulatie si trotuarul dreapta al Bd Maresal Constantin Prezan, pana la Piata Charles de Gaulle, continuând pe Bd Aviatorilor pe bretea si trotuar pana la Piata Victoriei, unde se vireaza dreapta pe Bd Kiseleff pana la zona de eveniment si SOSIRE (sensurile de alergare/plimbare 4 km vor fi delimitate de garduri si banda semnalizatoare). Pink walk 0.7 km are urmatorul traseu : Start – Rondul Kiseleff spre Arcul de Triumf, pana la Piateta Regelui (intersectia cu Bd Ion Mincu), unde se intoarce in loc, pe dreapta pe trotuar, spre zona de eveniment si SOSIRE, (sensul de alergare/plimbare 0.7 km vor fi delimitate de garduri si banda semnalizatoare).

Taxa de înscriere la Race for the Cure România este de 60 lei pentru adulți și 30 lei pentru copiii sub 18 ani. Fiecare participant primește un kit (tricou și număr de participare), apă (1 punct de hidratare pe traseu si la Sosire), o înscriere la Tombola Renașterea și o medalie la terminarea cursei. Kitul de participare poate fi ridicat de la sediul Fundației Renașterea (strada Virgil Pleșoianu nr. 87, sector 1, București), în perioada 22 mai - 7 iunie, în intervalul orar 10-18. Se poate opta și pentru primirea kit-ului prin curier, odată cu înscrierea electronică (costul transportului se achită la firma de curierat și este platit de destinatar).

Race for the Cure este cea mai mare cursa internațională destinată promovării sănătății și luptei împotriva cancerului de sân, cel mai mare și de succes eveniment de informare și de strângere de fonduri pentru sănătatea femeii. Aflat la a zecea ediție in țara noastră, Race for the Cure aliniază România la linia de start a Europei in cursa pentru prevenirea si combaterea cancerului la femei. La ediția din 2023 a cursei Race for the Cure România au participat peste 3100 de persoane, iar 120 au fost invingatoare în lupta cu cancerul.

Race for the Cure este cea mai mare cursa internațională destinată promovării sănătății și luptei împotriva cancerului de sân, cel mai mare și de succes eveniment de informare și de strângere de fonduri pentru sănătatea femeii. Aflat la a zecea ediție in țara noastră, Race for the Cure aliniază România la linia de start a Europei in cursa pentru prevenirea si combaterea cancerului la femei. Pentru înscrierea unei echipe direct la sediul Fundației, se poate trimite un mesaj de solicitare pe adresa de email : raceforthecureromania@gmail.com / contact@fundatiarenasterea.ro

Înscrieri online: https://www.raceforthecure.eu/en/Races/Race/Id/17