Magic News

Anne Hathaway: radiografia carismei unei actrițe de excepție în 10 filme de top

Anne Hathaway este un nume celebru în industria cinematografică globală, ce a parcurs gamă largă de roluri și genuri, dovedindu-și talentul constant, în timp ce a lucrat cu unii dintre cei mai buni regizori și actori din domeniu.

Timp de peste două decenii, publicul a urmărit-o pe Anne Hathaway cum a crescut ca actriță, trecând de la filme de familie sau romantice la filme de acțiune, cu personaje dure. Recent, ea a uimit criticii cu interpretarea sa din Eileen. În 2013, Hathaway a câștigat primul ei Oscar la categoria „Cea mai bună actriță în rol secundar" pentru interpretarea fenomenală a personajului Fantine din musicalul/drama „Les Misérables” de Tom Hooper. Ea a devenit una dintre cele mai apreciate interprete ale generației sale și a lucrat cu unii dintre cei mai buni regizori, de la Gary Marshall la Jonathan Demee și Christopher Nolan. De la „The Princess Diaries" de la Disney (pentru care se lucrează la un threequel) la „Interstellar” de Christopher Nolan și, bineînțeles, la favoritul fanilor, „The Devil Wears Prada", iată care sunt unele dintre cele mai bune filme ale actriței îndrăgite de generații noi și vechi:

Love & Other Drugs (2010)

Un mic proiect de impact care o reunește pe Hathaway cu colegul ei de platou din Brokeback Mountain, Jake Gyllenhaal. Ea este Maggie, care moare încet din cauza bolii Parkinson. El este Jamie, un agent de vânzări nu foarte etic, care promovează cu veselie Zoloft și, mai târziu, Viagra. Lucrurile legate de dragoste par banale. Atunci când actorilor li se permite să vorbească despre sex și droguri, lucrurile devin interesante.

The Intern (2015) 

Ben (Robert De Niro) devine un stagiar în vârstă de 70 de ani pentru un site de modă online fondat de Jules Ostin (Hathaway), o femeie dependentă de muncă, care încearcă să se descurce mai bine în gestionarea echilibrului dintre viața personală și cea profesională. The Intern este un film amuzant, realizat de una dintre cele mai bune regizoare ale cinematografiei, Nancy Meyers. Chimia dintre De Niro și Hathaway, ca un fel de relație tată-fiică, susține această dramedie simpatică, în timp ce pune în mod revigorant în evidență ageismul la locul de muncă, viața complicată a femeilor care încearcă să le aibă pe toate și cum, cu puțin ajutor intergenerațional, totul este posibil. The Intern a fost un succes în rândul cinefililor, câștigând peste 194 de milioane de dolari în box office și câștigând premiul pentru cea mai bună comedie la AARP Movies for Grownups Awards. Disponibil pe Max.

Ocean's 8 (2018)

Ocean's 8 le urmărește pe unele dintre cele mai inteligente și talentate escroace, în timp ce încearcă să pună la cale unul dintre cele mai mari jafuri din viața lor: să fure un colier de 150 de milioane de dolari la Gala Met. Acest film este unul dintre cele mai bune filme de jafuri feminine și o are pe Hathaway în rolul lui Daphne Kluger, o actriță care este folosită, fără știrea ei, pentru a obține colierul de către creierul capcanelor, Debbie Ocean (Sandra Bullock). Hathaway s-a distrat de minune jucând acest rol, deoarece este electrizantă în rolul actriței nesigure și nu atât de naive pe cât pare, furând fără efort fiecare scena în care apare. Filmul are o distribuție de zile mari, care le include pe Sandra Bullock, Cate Blanchett, Rihanna, Helen Bonham Carter, Sarah Paulson Awkwafina și Mindy Kaling. Nu e de mirare că portretul ei din filmul de succes a fost lăudat pe scară largă de critici și i-a adus talentatei actrițe o nominalizare la People's Choice Award.

Continuarea AICI