Magic News

Alphaville a celebrat 40 de ani de când “Big In Japan” a ajuns pe primul loc în topurile din Germania

Au trecut 40 de ani de când hit-ul “Big In Japan” al trupei Alphaville a ajuns pe primul loc în clasamentul german de single-uri.

Formaţia a celebrat momentul dezvăluind una dintre interpretătirile preferate ale acestui cântec. Înregistarea este din anul 1984, din cadrul emisiunii “Thommys’s Popshow extra”.

“Astăzi se împlinesc 40 de ani de când BIG IN JAPAN a ajuns pentru prima dată pe primul loc în topul oficial al clasamentului german de single-uri! Pentru a sărbători, am dezgropat una dintre interpretările noastre preferate ale cântecului în acel an la "Thommy's Popshow extra" şi i-am dat un upgrade. Bucurați-vă de ea la o calitate pe care nu ați mai văzut-o din 1984!”, a scris trupa.


Iată ce își amintește Marian Gold despre acest spectacol: “Am ajuns la Dortmund cu o zi înainte de spectacol și, bineînțeles, a fost o mare întâlnire. Cam toți artiștii din actualul top 40 erau acolo. Asta s-a încheiat cu o petrecere încântătoare, de care, din păcate, nu-mi amintesc. Repetițiile au început a doua zi dimineața, şi s-au desfăşurat destul de repede în ciuda stării de mahmureală, dar interludiul show-ului lui Billy Idol a fost ceva deosebit, pentru că în timpul prestației sale s-a târât atât de mult sub fusta doamnei basiste încât nu a mai rămas nimic din capul său.

Organizatorii evenimentului au ordonat apoi, în adevăratul spirit german, ca acest interludiu drăguț să fie omis în timpul înregistrării propriu-zise. Când a început spectacolul și Billy și trupa sa au intrat pe scenă, cam toți cei care nu erau în culise, la machiaj sau la baie în acel moment, stăteau în fața ecranelor și se făceau pariuri dacă Billy își va repeta prestația din după-amiaza respectivă.

Bineînțeles că da. Și de aceea nu există nimic din Billy în versiunea emisiunii care a fost difuzată în cele din urmă. Ce păcat!"