Magic News

Un nou film Matrix. Ce personaje din universul Matrix se întorc

Warner Bros a anunțat că un al cincilea film din saga Matrix este în pregătire. Acesta va fi prima peliculă fără ca Lana sau Lily Wachowski să regizeze.

În schimb, Drew Goddard, scenaristul nominalizat la Oscar pentru “The Martian”, se va afla în spatele camerei de filmat. De asemenea, el va scrie scenariul și va produce filmul împreună cu partenera sa de la Goddard Textiles, Sarah Esberg. Lana Wachowski, care a regizat ultimul film, “Matrix Resurrections”, lansat în 2021, este producător executiv.

Deocamdată, nu este clar ce personaje din universul "Matrix" se vor întoarce pentru Matrix 5. Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss au jucat în toate filmele anterioare, cei doi interpretându-i pe Neo și Trinity, în timp ce Yahya Abdul-Mateen II, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris și Priyanka Chopra Jonas s-au alăturat celei mai recente pelicule.

Detaliile despre scenariu nu au fost dezvăluite, dar președintele departamentului de producție al Warner Bros. Motion Pictures, Jesse Ehrman, spune că povestea va avansa în lumea fantastică fără a se îndepărta prea mult de ceea ce a făcut ca seria să aibă atât de mult succes.

“Drew a venit la Warner Bros. cu o idee nouă despre care am crezut că ar fi o modalitate incredibilă de a perpetua lumea Matrix, onorând atât ceea ce Lana și Lilly au început în urmă cu peste 25 de ani, și oferind o perspectivă unică bazată pe propria sa dragoste pentru această serie de filme și pentru personajele sale”, a declarat Ehrman într-un comunicat.

“Întreaga echipă de la Warner Bros. Discovery este încântată că Drew va regiza acest nou film Matrix, adăugând viziunea sa la canonul cinematografic pe care familia Wachowski a petrecut un sfert de secol construindu-l aici, la studio.”

“Nu este o hiperbolă să spun că filmele Matrix au schimbat atât cinematografia, cât și viața mea”, a declarat Goddard, scenaristul filmelor Cloverfield și World War Z și scenaristul și regizorul filmelor The Cabin in the Woods și Dirty Weather at the El Royale Hotel.

“Arta rafinată a Lanei și a lui Lilly mă inspiră în fiecare zi și sunt mai mult decât recunoscător pentru șansa de a spune povești în lumea lor.”

Lansat în 1999, “Matrix” este considerat unul dintre cele mai influente filme science-fiction din toate timpurile. A inspirat trei continuări, “The Matrix Revolutions” (2001), “The Matrix Reloaded” (2003) și “The Matrix Resurrections” 18 ani mai târziu, în 2021. Ultimul film din Matrix nu a fost un succes, fiind lansat simultan în cinematografe și pe HBO Max, fără costuri suplimentare pentru abonați. A obținut doar 159 de milioane de dolari la nivel mondial, față de un buget de 190 de milioane de dolari.