Magic News

Taylor Swift se află în topul celor mai bogaţi oameni ai lumii

Taylor Swift s-a alăturat lui Elon Musk în clasamentul celor mai bogați oameni din lume, potrivit unui nou top Forbes.

Vedeta pop americană a intrat pentru prima dată pe lista Forbes World's Billionaires cu 1,1 miliarde de dolari (877 milioane de lire sterline), alături de Sam Altman, creatorul chatbot-ului AI ChatGPT, cu 1 miliard de dolari (800 milioane de lire sterline), scrie bbc.com.

Bernard Arnault și familia sa, care deţin brandul LVMH, titanul francez al bunurilor de lux, au ajuns în fruntea clasamentului cu o sumă estimată la 233 miliarde de dolari (185 miliarde de lire sterline).

Forbes a precizat că există un număr record de 2.781 de miliardari pentru 2024. Cifra este cu 141 mai mare decât anul trecut și cu 26 mai mare decât recordul anterior, stabilit în 2021. De asemenea, revista a adăugat că oamenii bogaţi sunt mai bogaţi ca niciodată - cu o avere colectivă de 14,2 mld. dolari (11,3 mld. lire sterline).

Cântăreața și compozitoarea Taylor Swift a intrat pe lista celor mai bogați după ce a atins statutul de megastar. A fost vedeta Premiilor Grammy din acest an, devenind prima interpretă care a câștigat premiul pentru albumul anului de patru ori. Albumul ei 1989 (Taylor's Version) a fost, de asemenea, cel mai bine vândut LP de vinil al anului trecut. Succesul lui Swift nu se limitează doar la lumea muzicii. Simpla ei prezență la meciurile de fotbal american pentru a-l urmări pe iubitul ei Travis Kelce a determinat creșterea numărului de telespectatori ai NFL.

Bogaţii lumii:

După francezul Arnault și familia sa, Elon Musk, proprietarul Tesla și X, fostul Twitter, se află pe locul al doilea, cu o avere netă estimată la 195 de miliarde de dolari (155 de miliarde de lire sterline).

El este urmat pe locul al treilea de Jeff Bezos, proprietarul Amazon. Pe lista Forbes se mai află legendarul baschetbalist Magic Johnson, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari (950 de milioane de lire sterline) și producătorul TV Dick Wolf, aflat în spatele serialelor americane “Law and Order” și “Chicago PD”, tot cu 1,2 miliarde de dolari. 

Chase Peterson-Withorn, editor senior la Forbes, a declarat că a fost un an "uimitor" pentru cei mai bogați oameni din lume. “Un număr record de 14 centimiliardari au averi de 12 cifre. Chiar și în vremuri de incertitudine financiară pentru mulți dintre ei, super-bogații continuă să prospere", a adăugat el.