Make Life Magic

O nouă expoziţie Ştefan Câlţia

În perioada 7 - 21 aprilie, la Galeria Posibilă sunt prezentate lucrările de pictură realizate în ultimele câteva luni de artistul Ștefan Câlția.

Unul dintre cei mai importanţi pictori români contemporani, Ştefan Câlţia este apreciat la o cotă excepţională de către colecţionarii de artă din România şi nu numai. Lucrul la picturi se petrece în atelierul din București.

Ștefan Câlția lucrează cu tehnica picturii în ulei, folosind metoda glasiului, ceea ce implică mai multe etape de pictare, uscare și repictare, astfel că ritmul de lucru e variat, artistul alternând între 2 și 4 lucrări.

Pictura constituie o parte dintre mediile care construiesc opera artistului, completată de desene, serigrafii și multiplii, obiecte sau instalații cu plante. Temele principale sunt natură statică, lucrări cu personaje și peisaj. Câlţia practică o pictură minuţioasă şi de mare impact vizual, cu compoziţii ce aduc în prim-plan personaje de un straniu delicat şi tulburător, peisaje cu ierburi şi câmpuri, precum şi naturi statice ce duc cu gândul la şcoala flamandă şi la seva unei estetici ţărăneşti transilvane deopotrivă.

Expoziţia va putea fi vizitată de luni până duminică, pe strada Popa Petre 6, în intervalul orar 16:00 – 20:00.