Magic News

Noaptea Muzeelor, un adevărat fenomen social, are loc pe 18 mai

În acest an, evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la cea de-a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de 18 mai, concomitent cu mai multe ţări europene.

"Ne vom mobiliza în toată ţara, totul pentru a aduce publicului şi fanilor sute de expoziţii, intervenţii culturale şi experimente artistice, proiecţii, prezentări, instalaţii urbane, spectacole, ateliere, animaţii stradale şi interioare, concerte sau tururi interactive. Invităm muzeele, casele memoriale, galeriile, dar şi multe alte tipuri de instituţii culturale, spaţii şi studiouri creative, teatre, opere, filarmonici, monumente istorice, hub-uri pentru inovaţie artistică, festivaluri ale artelor să ni se alăture pentru ca împreună să ţinem naţiunea trează şi receptivă la cultură, până dimineaţă", a declarat Dragoş Neamu, coordonator Relaţii internaţionale şi proiecte culturale - RNMR.

Noaptea Muzeelor a devenit, în ultimele două decenii, una dintre cele mai puternice mărci culturale şi un adevărat fenomen social, cu cifre de audienţă ce gravitează în jurul cifrei de un milion de persoane, la nivelul întregii ţări.

În anul 2023, ediţia cu numărul XIX a Nopţii Muzeelor a fost organizată împreună cu instituţii culturale din Republica Moldova şi a fost prezentă în peste 360 de muzee şi spaţii din 90 de localităţi din România şi alte nouă de peste Prut. Acestea au acoperit geografic 38 de judeţe şi cinci raioane ale ţării vecine. În Bucureşti, Noaptea Muzeelor s-a prezentat publicului în 65 de obiective culturale dintre cele mai diverse - de la 34 de muzee, la festivaluri de design şi de la case ale creaţiei şi ale experimentelor, până la palate şi galerii de artă.