Magic News

„Kung Fu Panda”, una dintre cele mai de succes francize de animație din toate timpurile

Într-un top al celor mai profitabile francize de animație din toate timpurile, „Kung Fu Panda” ocupă locul 11, cu încasări de 1,8 miliarde de dolari (pe primul loc se află „Despicable Me”, cu 4,65 miliarde de dolari).

Așadar, franciza Kung Fu Panda este una dintre cele mai de succes francize de animație, iar în intervalul 2008-2024 a devenit o adevărată franciză media, cu tot felul de ramificații ce au ajuns să depășească marele ecran. Totul a început în 2008, odată cu lansarea primului „Kung Fu Panda”, un film de animație produs de DreamWorks Animation. Urmărind aventurile simpaticului Po Ping (dublat în principal de Jack Black și Mick Wingert), un panda uriaș care este ales în mod improbabil drept Războinicul Dragon despre care vorbeau profețiile și care devine maestru în kung fu, franciza este plasată într-o versiune fantezistă a Chinei antice populată de animale antropomorfe. Deși statutul său este inițial pus la îndoială, Po se dovedește demn de el, pe măsură ce se străduiește să își îndeplinească destinul.

Până acum, franciza a fost compusă din trei filme de animație: „Kung Fu Panda” (2008), „Kung Fu Panda 2” (2011) și „Kung Fu Panda 3” (2016), dar și din trei seriale de televiziune: „Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness” (2011-2016), „The Paws of Destiny” (2018-2019) și „The Dragon Knight” (2022-2023). E important de spus și faptul că primele două filme au fost distribuite de Paramount Pictures, al treilea film a fost distribuit de 20th Century Fox, iar al patrulea va fi distribuit de Universal Pictures, în timp ce serialele de televiziune au fost difuzate pe Nickelodeon și Nicktoons, respectiv pe Amazon Prime și Netflix.

Cu alte cuvinte, toată lumea a vrut să poată să ofere publicului aventurile simpaticului Po. Au fost produse, de asemenea, patru scurtmetraje, „Secrets of the Furious Five” (2008), „Secrets of the Masters” (2011), „Secrets of the Scroll” și „Panda Paws” (ambele în 2016), precum și o emisiune specială de televiziune, „Kung Fu Panda Holiday” (2010).

Continuarea AICI