Magic News

Simona Halep - Suspendare redusă de la 4 ani la 9 luni. Mesajul sportivei, care poate reveni în orice moment pe terenul de tenis

Vestea momentului vine din tenis şi este legată de numele Simonei Halep. Suspendarea ei a fost redusă de la 4 ani la doar 9 luni, informează TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) pe site-ul oficial. Decizia Tribunalului de la Lausanne este una definitivă.

În vârstă de 32 de ani, Simona Halep poate reveni imediat pe terenul de tenis, iar primul turneu la care ar putea juca (cel puțin teoretic) este Miami Open, un turneu de categorie WTA 1000, care are loc în perioada 19-31 martie.

Fosta lideră WTA a fost suspendată provizoriu pentru dopaj în data de 21 octombrie 2022. Inițial, Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, substanță interzisă, iar ulterior cei de la ITIA au găsit nereguli și în pașaportul biologic al româncei. Ultimul meci oficial al său a fost pe 29 august 2022, în runda inaugurală de la US Open, contra Dariei Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6.

Audiată la TAS în perioada 7-9 februarie, Simona a primit acum decizia finală, iar primul ei mesaj nu a întârziat să apară:

„De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut convingerea că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, deoarece sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată. Credința mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzațiile scandaloase care mi-au fost aduse și de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea. Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit.

Aș dori să le mulțumesc avocaților mei, care au fost alături de mine și au crezut în mine de la început, și, mai important, vreau să le mulțumesc sponsorilor mei, fanilor și concurenților mei care au rămas alături de mine pe parcursul acestui proces lung și dificil. Abia aștept să mă întorc în circuit” a fost mesajul Simonei Halep, potrivit Euronews.