Magic News

Iris Apfel, icon excentric al modei, a murit la vârsta de 102 ani

Iris Apfel, excentrica imagine a modei newyorkeze, subiect de expoziții și vedetă pe Instagram, a murit vineri la vârsta de 102 ani, anunțul fiind făcut pe contul său oficial.

"Iris Barrel Apfel, 29 august 1921 - 1 martie 2024", se arată într-o postare pe rețeaua de socializare, însoțită de o fotografie cu ea purtând o rochie cu motive aurii.


Autoproclamata “starletă geriatrică” din Queens, Iris Apfel a semnat recent o colecție pentru H&M, după o serie de colaborări cu branduri precum Citroën, Magnum, Happy Socks și MAC.

Cu 2,9 milioane de urmăritori pe Instagram, centenara a participat în continuare la prezentări ale marilor designeri și a defilat în scaunul ei cu rotile cu imensul ei zâmbet şi nelipsiţii ochelari oversize.

Născută în 1921 într-o familie de evrei din Queens, New York, Iris Apfel a cunoscut succesul în anii 1950, când și-a fondat compania de îmbrăcăminte împreună cu soțul ei, Carl, un industriaș textilist care a murit în 2015, la vârsta de 100 de ani. Prin procurarea de țesături antice din întreaga lume, ea și-a făcut un adevărat renume. Succesul ei a fost atât de mare încât a ajuns să lucreze la Casa Albă ca designer de interior. Creatoarea de modă a lucrat pentru nouă președinți americani.

Cunoscută pentru look-urile sale excentrice și pline de culoare, americanca a purtat întotdeauna piese realizate de cei mai mari creatori de modă. În 2005, Muzeul Met din New York a dedicat o expoziție garderobei sale impresionante.

“Într-o zi, cineva mi-a spus: “Nu ești frumoasă și nu vei fi niciodată. Dar asta nu contează. Tu ai ceva mult mai important: ai stil””, scria “AFP. “Încearcă lucruri noi”, obișnuia ea să spună. Și nu te lăsa impresionată de vârstă și de numere.” “