Magic News

9 filme epice cu Ben Affleck pe care merită să le vezi

În caleidoscopul bărbaților importanți de la Hollywood, puțini au navigat prin suișurile și coborâșurile faimei cu aceeași rezistență și reinventare ca Ben Affleck.

De la primele sale roluri de debutant până la eforturile sale regizorale aclamate mai târziu, Affleck a lăsat o amprentă istorică în peisajul cinematografiei. Cu o carieră care se întinde pe parcursul a peste trei decenii, călătoria sa de la actorul cu inimă de poveste la apreciat cineast a fost la fel de captivantă ca și personajele pe care le-a interpretat pe ecran.

În acest articol, pornim într-o călătorie prin cinematografia carierei lui Ben Affleck, explorând unele dintre cele mai frumoase momente care i-au consolidat locul în istoria filmului american. De la începuturile sale în cinematografia independentă până la mari succese premiate, evoluția lui Affleck ca actor și regizor a fost de-a dreptul remarcabilă. Astăzi pătrundem pe tărâmurile dramei, acțiunii și a tot ce se află între ele, pentru a descoperi cele mai bune filme care pun în valoare talentul și versatilitatea lui Affleck:

9. „Good Will Hunting” (1997)

Un clasic pe care niciun cinefil nu ar trebui să îl rateze, Good Will Hunting îl urmărește pe personajul titular (Matt Damon), în vârstă de 20 de ani, din South Boston, un geniu autodidact al naturii recent eliberat din închisoare. Cu toate acestea, pentru că nu are un scop clar în viață, are nevoie de ajutorul unui psiholog (Robin Williams) pentru a-l atinge. Deși filmul îl plasează pe Affleck într-o poziție mai proeminentă în spatele camerei de filmat, prietenia din copilărie dintre Affleck și Damon și rivalitatea lor plină de umor este cea care creează farmecul filmului. În plus, aceasta îl stabilește pe Boston ca un personaj secundar superb în filmele ulterioare ale lui Affleck, îi subliniază atmosfera și ridică obiectivul general al filmului la un nou nivel.

8. „Gone Baby Gone” (2007)

Bazat pe romanul omonim din 1998 al lui Dennis Lehane, Gone Baby Gone urmărește doi detectivi particulari din Boston (interpretați de Casey Affleck și Michelle Monaghan) care caută o fetiță răpită de la reședința din Dorchester a mamei sale singure. Affleck a făcut o impresie extraordinară cu debutul său în regia de film, abordând o enigmă morală cu o convingere uimitoare. De asemenea, se pare că și-a găsit adevărata vocație la Hollywood, deoarece este un regizor talentat cu o viziune îndrăzneață. În plus, el dă Bostonului un ton autentic și îl tratează ca pe un personaj al poveștii, la fel ca pe orice altă ființă umană.

7. „Air” (2023)

Bazat pe circumstanțe reale din jurul începutului mărcii de adidași de baschet Air Jordan, Air urmărește un angajat Nike pe nume Sonny Vaccaro (Matt Damon) și modul în care acesta a ghidat Nike în urmărirea lui Michael Jordan (interpretat de Damian Delano Young), cel mai mare jucător de baschet din istorie. Cel mai recent film pe care Affleck l-a regizat și în care a jucat, Air, se ridică imediat în fruntea listei celor mai ușor de revăzut filme ale anului, cu ritmul său rapid, interpretarea remarcabilă și scenariul cu adevărat plăcut. La fel ca și în cazul rolurilor lor din "Ultimul duel", Affleck excelează din nou în rolul unui nobil ieșit din comun care este subtil iritat de un subaltern impetuos interpretat de Damon.

Continuarea AICI