Magic News

6 videoclipuri de neuitat din ultimii 25 de ani Proconsul

Anul acesta, trupa Proconsul împlinește un sfert de secol de existență și pentru a marca așa cum se cuvinte ocazia, vor susține unul dintre cele mai impresionante concerte ale primăverii pe scena Sălii Palatului, în seara de 7 martie. Până ne vedem cu ei, propunem să ne amintim de șase dintre cele mai semnificative videoclipuri lansate de Proconsul

„Cerul” 

"Cerul" e printre cele mai îndrăgite și emoționante piese ale muzicii românești. A fost lansată în anul 2000, ca o declarație de iubire pe care Bogdan Marin (Bodo) i-a făcut-o mamei sale după ce a pierdut-o.  



„Altceva”

Cântecul face parte din albumul „Balade. Pentru tine” și e una dintre cele mai de succes piese de pe discul lansat în 2006. În videoclipul lansat acum mai bine de 15 ani, revedem varianta tânără a lui Bodo, solistul trupei. 

 


„Tu mă poți schimba”

Show-ul din seara de 7 martie nu e prima apariție pe care Proconsul o are pe scena Sălii Palatului. Aceștia au mai cântat acolo, iar din concertul susținut de ei acum 11 ani vă propunem să revedem piesa „Tu mă poți schimba”, tot de pe albumul lansat în 2006. 


„La muți ani”

Curând o să le punem ura din sală „La mulți ani”, însă până atunci, aceștia au înregistrat o piesă care se numește exact așa și al cărei videoclip, realizat în 2012, conține diferite cadre de arhivă cu întreaga trupa din sesiunile de înregistrare. 

 


„Aici cu mine”

În timpul carierei lor, trupa a avut parte de mai multe colaborări muzicale. Una din ele e cea cu Ștefan Bănică jr. și Andra, cu care au scos piesa „Aici cu mine”. Videoclipul e cu siguranță cel mai simpatic realizat vreodată de trupă, făcându-ne să ne gândim la generațiile de mâine. 

    


„În lumea ta”

Acesta e cel mai recent videoclip, lansat de Proconsul chiar la începutul acestei luni. E realizat într-un stil cinematografic, fiind mai degrabă catalogabil drept un scurtmetraj decât un videoclip muzical. „În Lumea Ta” vorbește despre acea iubire ideală care depășește timpul și spațiul, și care reușește să-și creeze o bulă de protecție, o lume doar a sa. Piesa a fost compusă de Dragoș Dincă, Roland Kiss, Raymond Vancu, Robert Anghelescu, pe versuri scrise de Andra Brebu, Vlad Cireșan și Marin Bogdan Mihai.