Magic News

Vacanţa din februarie în cinematografe

Ca de obicei, apropierea sfârşitului iernii este asociată în luna februarie vacanţelor şcolare şi, drept urmare, nu are de ce să mire faptul că programul de premiere în cinematografe din următoarele săptămâni e jalonat de producţii destinate în primul rând celor mici, cu propuneri de poveşti inedite, menite a-i transporta în lumi ceva mai atractive şi mai pasionante decât cea în care au de făcut în mod obişnuit teme. Iar călăuze în aceste aventuri cinematografice le sunt, din nou, animăluţe care mai de care mai ieşite din comun, ca şi prieteniile care se nasc între acestea.

În animaţia Inseparabilii, de exemplu, un animal de pluş abandonat, care visează să devină star de muzică Rap, DJ Doggie Dog, se ataşează de o marionetă ce prinde viaţă într-un vechi teatru din New York, aşa cum, tot în Big Apple, pisica-influencer, Diva, o veritabilă celebritate pe net, se leagă afectiv de un câine vagabond, Chichi, care a înghiţit un rubin preţios, în Câinele şi pisica: Pierduţi prin New York.

Iar dacă desenul animat coming of age inspirat din realitate (migraţia fluturilor monarh), Povestea magică a fluturilor, are ca personaje centrale doi fluturaşi adolescenţi foarte diferiţi între ei, ca fire, care ajung să se împrietenească, Little Eggs: Frozen Rescue readuce pe ecran familia lui Toto, oul devenit puişor şi apoi cocoş în filmele mexicane care au rulat la noi în anii trecuţi, Little Eggs: An African Rescue şi Toto, cocoşelul cel viteaz, doar că acum aceasta trebuie să salveze de piraţi, la Polul Sud, nişte... pinguini spanioli.

Tot o felină joacă un rol-cheie şi în blockbuster-ul lunii, Argylle, un film cu spioni atipici născut din efervescenta imaginaţie a lui Matthew Vaughn, autorul lui Kick-Ass, Stardust şi Kingsman. Animalul în cauză, omniprezent în scenele de acţiune, este “jucat” chiar de pisica de companie a Claudiei Schiffer, devenită de ceva ani doamna Vaughn.

Cotinuarea AICI