Magic News

BAFTA 2024: Filmul „Oppenheimer” a primit 13 nominalizări

Filmul „Oppenheimer”, regizat de Christopher Nolan, conduce în topul filmelor nominalizate la premiile BAFTA și va concura la 13 categorii.

Drama istorică despre părintele bombei atomice a fost nominalizată inclusiv la categoriile principale de la gala premiilor BAFTA, precum „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor” (Christopher Nolan) şi „cel mai bun actor în rol principal” (Cillian Murphy).

Comedia gotică cu multe scene explicite „Poor Things”, regizată de Yorgos Lanthimos, a primit 11 nominalizări, în timp ce „Killers of the Flower Moon”, de Martin Scorsese, despre asasinarea unor membri ai naţiunii Osage din anii 1920, a primit nouă nominalizări, la fel ca „The Zone of Interest”, un lungmetraj cutremurător despre viaţa de zi cu zi a comandantului lagărului nazist de exterminare de la Auschwitz.

Filmul francez „Anatomie d’une chute”, a primit şapte nominalizări, la fel ca producţiile „The Holdovers” şi „Maestro”, în timp ce lungmetrajul „All of Us Stranger” va concura la şase categorii.

Pelicula „Barbie”, un fenomen în box-office-ul mondial de anul trecut, şi tulburătorul film britanic „Saltburn” au primit fiecare cinci nominalizări.

Continuarea AICI