Magic News

Povestea legendarului film “Purple Rain” al lui Prince se transformă în musical pe Broadway

Opera legendarului artist Prince este departe de a trece în uitare, iar acum proiectul său “Purple Rain” va fi reluat sub forma unui musical.

Lansate inițial în 1984, filmul muzical “Purple Rain” și albumul cu același nume care l-a însoțit, i-au adus lui Prince consacrarea în lumea muzicii. Potrivit New York Times, musicalul bazat pe manuscrisul original din 1984 este dezvoltat de producătorul Orin Wolf și va fi regizat de Lileana Blain-Cruz. Nu se cunosc încă detalii despre data și locul primei reprezentații.

"Au trecut aproape 40 de ani de când legendarul film al lui Prince, Purple Rain, a cucerit lumea şi nu ne putem gândi la un omagiu mai potrivit decât să îl onorăm pe Prince şi moştenirea Purple Rain cu această adaptare scenică a îndrăgitei poveşti", au declarat L Londell McMillan, preşedintele The Northstar Group, şi Larry Mestel, fondator şi CEO al Primary Wave Music. "Suntem încântaţi de partenerii noştri de pe Broadway şi de echipa noastră de creaţie, care aduc teatralitate poveştii fictive originale a filmului. Abia aşteptăm ca o nouă generaţie să descopere Purple Rain şi ca iubitorii filmului original şi ai albumului să experimenteze din nou puterea acestuia, de data aceasta live."


Filmul spune povestea lui The Kid (Prince), un tânăr muzician din Minnesota care încearcă să scape de problemele personale și familiale prin muzică.

Pe coloana sonoră a filmului s-au auzit melodii precum “Let's Go Crazy”, “When Doves Cry și, bineînțeles, “Purple Rain”. "Purple Rain" a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră originală şi a avut încasări de aproape 100 de milioane de dolari în box office la nivel mondial. Albumul a fost numărul unu în SUA timp de 24 de săptămâni şi s-a vândut în peste 25 de milioane de exemplare.

Prince a murit în 2016, după o carieră în care a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume.