Magic News

Povestea hit-ului “Rockin’ Around the Christmas Tree”. În 1958, Brenda Lee înregistra un clasic de Crăciun

Este greu de crezut că Brenda Lee era doar o adolescentă când a înregistrat “Rockin’ Around the Christmas Tree”, care şi astăzi este una dintre dintre cele mai bune melodii de Crăciun.

În timp ce majoritatea copiilor de 13 ani erau ocupați să-și deschidă cadourile în dimineața de Crăciun din 1958, Brenda Lee cânta un viitor clasic de Crăciun care avea să se vândă în 25 de milioane de exemplare.

Fiind evreu, compozitorul Johnny Marks nu sărbătorea Crăciunul, dar în anii '40 și '50 a scris unele dintre cele mai bune cântece de Crăciun din toate timpurile. Printre acestea se numără "Rudolph, The Red-Nosed Reindee", "I Heard The Bells of Christmas Day" și "Rockin' Around the Christmas Tree".

Până la cea de-a 50-a aniversare a cântecului, în 2008, versiunea originală cântată de Brenda Lee s-a vândut în peste 25 de milioane de exemplare în întreaga lume, ocupând locul 4 în topul celor mai multe descărcări digitale vândute dintre toate single-urile de Crăciun. În 2010, cântecul s-a clasat pe locul al doilea în topul celor mai de succes cântece de Crăciun din punct de vedere comercial. În 2013, cântecul a ajuns pe primul loc în topul Billboard Holiday 100.

Melodia a fost preluată de mulți artiști, printre care Justin Bieber, Taylor Swift și Michael Bublé.

Pe 12 decembrie, vei auzi acest colind în interpretatea unuia dintre artiştii care cântă la super concertul caritabil Christmas Show, de la Sala Palatului. Show-ul all-stars de la Sala Palatului, cu participarea Bucharest Jazz Orchestra dirijată de Simona Strungaru, va fi prezentat de Liana Stanciu.

Primul val de artiști care vor cânta pe 12 decembrie, pe scena super-concertului caritabil, a fost deja anunțat de către organizatori: Alina Eremia, Alin Dincă, Erika Isac, Florian Rus, Florin Ristei, Holy Molly, INNA, Miki K-pital, Minelli, Nicole Cherry, Olivia Addams, WRS.

Profiturile realizate cu acest super-concert caritabil vor merge catre Asociatia Blondie si vor contribui la achiziția primului avion ambulanţă din România destinat transportului în afara ţării a copiilor cu afecțiuni grave ce nu pot fi tratați la noi.

Începând cu luna martie 2020, Asociația Blondie transportă cu zboruri medicale toți copiii care au nevoie să ajungă de urgenţă la spitale din afara ţării pentru că boala de care suferă nu poate fi tratată în România. De peste de trei ani, asociația a organizat 172 de zboruri pentru peste 500 de copii.