Magic News

Gipsy Kings - Povestea unui hit: “Bamboleo”

Gipsy Kings by Diego Baliardo va cânta la București, în cadrul turneului aniversar „Bamboleo Tour”.

Celebra trupă de flamenco va concerta la Sala Palatului, pe 30 octombrie, de la ora 19.30, marcând a 35-a aniversare a hitului mondial „Bamboleo”.

Gipsy Kings, laureată cu Premiul Grammy, este considerată una dintre cele mai de succes produse muzicale de export din Franța.

Hitul „Bamboleo” a prefațat o carieră de excepție, cu peste 20 de milioane de albume vândute în toată lumea și cu piese precum „Djobi Djoba” sau „Baila me” fredonate pe tot mapamondul. Acest cântec s-a născut în Saint-Tropez la începutul anilor 1980, când Nicolas (cântărețul) și Tonino (chitaristul) se distrau improvizând la petreceri private. Câteva săptămâni mai târziu, Brigitte Bardot le-a cerut să cânte la petrecerea de ziua ei. Și atunci au cântat “Bamboléo”. Actriţa franceză a fost extrem de încântată de cântec şi a simțit că ar putea fi un hit. I-a încurajat pe Gipsy Kings să înregistreze cântecul.


Versurile melodiei au fost inspirate de un cântec popular venezuelean din anii 1980, Caballo Viejo de Simon Diaz. Refrenul este preluat din piesa “Bamboleo” a cântăreței braziliene de origine portugheză Carmen Miranda, lansată în 1955.

Concertul din România face parte din turneul mondial „Bamboleo Tour” și aduce în România hiturile îndrăgite interpretate de co-fondatorul Diego Baliardo și de colegii săi de trupă, pe ritmuri de flamenco modern, rumba catalană, chitară spaniolă și sonorități nomade, care i-au adus notorietatea mondială și un Premiu Grammy (categoria albume World Music, pentru „Savor Flamenco”).

Biletele sunt disponibile pe Iabilet.