Magic News

Top 10 melodii Bonnie Tyler, artista cu un timbru vocal inconfundabil

Bonnie Tyler, una dintre cele mai bune voci din muzică, cu un timbru inconfundabil, a avut un deceniu de glorie, între anii 1970 şi 1980, când a cunoscut succesul internaţional şi a lansat cele mai mari hit-uri ale sale.

Celebra cântăreață britanică revine în România cu un concert aniversar: 40 de ani de când a lansat un cântec intrat în legendă, „Total Eclipse of the Heart”. Vedeta galeză va susține un concert pe 28 februarie, la ora 19.00, la Sala Palatului din București.

Artista a dat lovitura în 1977 cu uriașul single “It's a Heartache”. Câțiva ani mai târziu, ea avea să aibă un hit și mai mare, "Total Eclipse of the Heart", compus de Jim Steinman. Ambele melodii au fost foarte apreciate în Statele Unite și în Regatul Unit, precum și în multe alte țări din întreaga lume.

De-a lungul carierei, Bonnie Tyler a lansat optsprezece albume de studio și un număr impresionant de 82 de single-uri. Ea a lucrat în special cu Jim Steinman, cel care a scris câteva materiale extraordinare pentru artistă.

"Lost In France" este un un cântec grozav condus, scris de Ronnie Scott și Steve Wolfe. Melodia a fost lansată pe albumul intitulat The World Starts Tonight şi lansat în1977. "Lost In France," avea să devină primul cântec al lui Bonnie Tyler care a intrat în toate topurile muzicale din lume. În Regatul Unit, cântecul a ajuns pe locul nouă în clasamentul UK Singles.


“Have You Ever Seen the Rain?” este o melodie minuantă, un cover al melodiei clasice “Creedence Clearwater Revival”. Piesa a fost lansată pe albumul intitulat “Faster Than the Speed of Night”, din 1983. A fost al treilea single lansat de pe album. În Regatul Unit, cântecul a ajuns pe locul 43.


“Loving You's a Dirty Job but Somebody's Gotta Do It” este o piesă lansată pe albumul intitulat “Secret Dreams and Forbidden Fire” din 1985. A fost primul single lansat de pe acest album. În Regatul Unit, melodia a ajuns pe locul șaptezeci și trei.


“Two Out of Three Ain't Bad” este un cântec clasic de pe albumul “Bat Out Of Hell” al lui Meat Loaf 's. Bonnie Tyler îi dă o amprentă personală cu un aranjament de dans în stilul anilor '90. Melodia a fost lansată pe albumul intitulat “Free Spirit” din 1995. Din păcate, single-ul nu a reușit să ajungă în topuri.


“Bitterblue” este un minunat cântec cu influenţe celtice. Melodia a fost lansată pe albumul intitulat tot “Bitterblue” (1991), fiind primul single lansat de pe acest album. Cântecul a fost un mare succes în Norvegia, unde a ajuns până pe locul doi.


“More Than A Lover” face parte de pe albumul de debut al artistei. Acesta este un cântec atât de grozav scris de Ronnie Scott și Steve Wolfe, iar refrenul este absolut fantastic. A fost al doilea single lansat de pe album. În Regatul Unit, cântecul a ajuns pe locul douăzeci și șapte.


În 2010, Bonnie Tyler era încă o vedetă uriașă în Europa. Artista a făcut echipă cu compozitorii Desmond Child, Lauren Christy și Christopher Braide pentru a înregistra melodia “Believe In Me”, care avea să ajungă să fie selectată pentru a reprezenta Regatul Unit în cadrul concursului Eurovision 2013. Bonnie Tyler a uimit din nou publicul cu interpretarea sa.


“Holding Out for a Hero” este unul dintre cele mai puternice cântece de pe coloana sonoră a filmului “Footloose” (1984). Bonnie Tyler a făcut din nou echipă cu genialul Jim Steinman, care a scris cântecul împreună cu Dean Pitchford.


În topul celor mai bune 10 melodii ale lui Bonnie Tyler ascultăm acum “It's a Heartache”. Cântecul avea să devină primul ei single care a intrat în topurile din SUA. A fost un mare succes în US Billboard Hot 100, ajungând pe locul trei. Melodia a fost lansată pe albumul intitulat “Natural Force” (1977). Cântecul ajungea pe primul loc în Australia, Canada, Franța, Norvegia și Suedia. În Regatul Unit, cântecul a ajuns pe locul patru. “It's a Heartache”, a fost scris de Ronnie Scott și Steve Wolfe.


“Total Eclipse of the Heart” a fost cel mai mare hit al cântăreței. Melodia a fost lansată pe albumul intitulat “Faster Than the Speed of Night” (1983). Piesa avea să devină unul dintre cele mai mari hituri ale anului 1983, ajungând pe primul loc în US Billboard Hot 100, unde va rămâne timp de o lună. Melodia a fost, de asemenea, numărul unu în Marea Britanie, Australia, Canada, Norvegia, Noua Zeelandă, Irlanda și Africa de Sud. Cântecul a fost scris de acelaşi Jim Steinman, cel care a compus toate melodiile minunate de pe albumul “Bat Out Of Hell” al lui Meat Loaf, precum și multe alte single-uri de succes pentru diverși artiști.


Jim Steinman a fost unul dintre cei mai interesanți și mai străluciți compozitori din istoria rock-ului clasic. Legendarul Rick Derringer a cântat la chitară, Roy Bittan și Max Weinberg, la pian și la tobe, iar Larry Fast de la Synergy a cântat la sintetizator. Toți acești artişti au contribuit la transformarea cântecului într-un adevărat clasic.