Magic News

Simona Halep alături de Fundația Renașterea, de Ziua Națională a luptei împotriva cancerului de sân

Evenimentul organizat de Fundatia Renasterea dedicat promovarii preventiei si depistarii precoce a cancerului, ajuns la a 23-a ediție, pledeaza pentru acces gratuit la diagnostic si tratament pentru femeile din România, în vederea creșterii ratei de supraviețuire și a calității vieții pacientelor oncologice.

Clădirea care s-a imbracat in acest an in culoarea sperantei, Casa Mița Biciclista ce a renăscut ca destinație culturală a Bucureștiului în urmă cu mai puțin de un an, este impresionantă prin arhitectura și simbolistica sa.

Momentul Iluminarii în Roz a avut-o ca protagonistă pe Simona Halep, singura tenismenă din România ce a fost numărul 1 mondial și care, prin gestul său va transmite tuturor femeilor importanța controalelor medicale!


Printre participantii la a 23-a Iluminare in Roz se numara: Excelențele Lor, Dl Mircea Geoana – Secretar General Adjunct al NATO, Dl Alfredo Maria Durante Magnoni, Ambasadorul Italiei în București, Dr. Peer Gebauer, Ambasadorul Germaniei la București, Prof. Dr Diana Loreta Paun – Consilier Prezidential, Prof. Dr. Alexandru Rafila - Ministerul Sanatatii, Doina Levintza, Sonia Argint Ionescu, Iuliana Tudor, Mihaela Birzila, Sabina Iosub, Corina Caragea, Lavinia Petrea, Roxana Hulpe, Amalia Enache, Mihaela Bilic, Paula Herlo, Dana Deac, medici, parteneri ai evenimentului, invingatoare in lupta cu cancerul, gazduiti de membrele Boardului Renasterea: Mihaela Geoana, Andreea Esca, Cristiana Copos, Camelia Sucu, Veronica Savanciuc, Amalia Nastase, Adriana Cazacu și Andreea Mihai.

Momentul iluminării în roz a fost urmat de un moment artistic susținut de Theo Rose, care a readus atmosfera romanțelor din perioada interbelică, în Casa Miței Biciclista.

În cadrul evenimentului s-au anuntat rezultatele celor 22 de ani de activitate ai Fundației Renașterea, dintre care enumeram: peste 117.000 de investigatii medicale efectuate la Centrele Medicale Renasterea, 38.357 de teste medicale gratuite (Babes Papanicolau si mamografii) facute in cadrul Unitatii Mobile Renasterea, pentru femei defavorizate din mediul rural si orase mici, 1.120 de peruci oferite pacientelor oncologice si mai ales sansa de a-si salva viata, pentru cele 5.611 paciente diagnosticate la centrele Fundatiei.

Fundatia Renasterea, prin centrele sale – Centrul Medical de Excelenta Renasterea si Unitatea Mobila de Diagnostic, ofera teste medicale gratuite pacientelor oncologice si femeilor din mediul rural.

Aceasta campanie este sustinuta și datorită cursei caritabile Race for the Cure Romania 2023, ce a avut loc in luna iunie ; cei 3.100 de români care au luat parte la editia 2023 la cursa de la Bucuresti, reprezintă tot atatea femei vulnerabile ce vor efectua analize medicale gratuite la centrele Fundatiei Renasterea.

Toti cei care doresc sa contribuie la campania de teste gratuite pentru femeile vulnerabile sau suport oferit pacientelor oncologice, o pot face, donând pe : https://fundatiarenasterea.ro/doneaza