Magic News

Sir Anthony Hopkins - Moment viral în care cântă la pian în holul unui hotel

Câștigător a două premii Oscar, Sir Anthony Hopkins a descoperit un pian în holul gol al unui hotel și a oferit un moment de neuitat.

Celebru în special pentru interpretarea lui Hannibal Lecter în "Tăcerea mieilor", care i-a adus un premiu Oscar, sau, mai recent, pentru rolul lui Odin din seria de filme “Thor” de la Marvel, Sir Anthony Hopkins are şi alte talente.

În timpul liber, Hopkins, în vârstă de 85 de ani, este un muzician pasionat, atât ca pianist, cât și ca compozitor. De altfel, el şi-a petrecut perioada de izolare din timpul pandemiei cântând la pina pentru pisica lui, Niblo. "Niblo se asigură că mă mențin sănătos și îmi cere în schimb să-l distrez", scria Hopkins în urmă cu 3 ani.

Într-un videoclip postat pe contul său de Instagram urmărit de peste 4 milioane de fani, actorul cântă o melodie la pian în fața angajaţilor unui hotel care s-au adunat să îl asculte. “Când holul gol al unui hotel este locul perfect.”, a comentat Hopkins. Piesa are un aer de improvizație, ca și cum cântă notele așa cum îi vin. După ce spectacolul său se încheie, Hopkins mulțumește publicului, care îi întoarce aprecierea prin aplauze. Actorul comentează, de asemenea, “frumos pian”, în timp ce pleacă.


Nu este pentru prima data când Sir Anthony Hopkins cântă însă la pian. El a scris muzică pentru acest instrument încă de la o vârstă fragedă. În 2009, el a declarat pentru revista Gramophone:

"Muzica a fost prima mea dorință, prima mea dorință - și apoi am devenit actor". El a continuat: “Am scris o piesă în 1957, când aveam 20 de ani ... era un fel de evocare. Totul a fost improvizat; chestia a durat aproximativ 10 minute. În cele din urmă, însă, am renunțat la această ambiție."

Din fericire, muzica lui Hopkins își va găsi în cele din urmă locul în debutul său regizoral din 1994, “August”, după ce un producător l-a îndemnat să scrie și partitura. "Muzica mă ajută adesea să găsesc o cale de acces în roluri", a comentat actorul, într-un interviu. "L-am ascultat pe Copland tot timpul când mă pregăteam să-l joc pe Richard Nixon în film."

Muzica clasică a continuat să joace o componentă cheie pentru Hopkins în rolurile pe care le-a făcut. Hannibal Lecter al lui Hopkins este celebru pentru că îi plăcea să asculte înregistrarea lui Glenn Gould a Variațiunilor Goldberg de Bach.

“Presupun că sunt atras de muzica cu un anumit grad de complexitate”, a declarat el pentru revistă. “Porți cu tine lucruri din copilărie.” “Știu că aduc o complexitate psihologică în roluri și, deși sunt foarte vesel în viață, am o latură melancolică pe care o port cu mine din tinerețea mea din Țara Galilor. Iubesc sunetele lui Vaughan Williams și Elgar; îmi plac melancolia lor, precum și calitățile lor pastorale.”