Magic News

“Efectul Picasso” - 46 de lucrări de Pablo Picasso vor fi expuse la Muzeul de Artă Recentă din București

42 de expoziții în 8 țări marchează 50 de ani de la moartea lui Picasso. România este una dintre cele 8 țări.

“Efectul Picasso” se va deschide pe 27 septembrie 2023 la Muzeul de Artă Recentă din București și se va închide pe 8 ianuarie 2024.

Cuprinde 46 de lucrări semnate de artistul spaniol și 50 de lucrări ale artiștilor români care au fost inspirați de acesta.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Musée National Picasso-Paris și celebrează 50 de ani de la dispariția lui Pablo Picasso, printr-un proiect în care sunt parte alte 42 de muzee din lume, care vor deschide și ele expoziții dedicate artistului.

„Expoziţia de la MARe/Muzeul de Artă Recentă va da prilejul reliefării influenţei lui Picasso asupra artei româneşti, prin punerea faţă în faţă a lucrărilor lui Picasso de la muzeul nostru şi a celor semnate de artiştii români selectaţi. Ea va da posibilitatea de a vedea parcursul tehnic al operei lui Picasso, graţie lucrărilor aparţinând patrimoniului Muzeului Picasso”, a spus Cécile Debray, președintele Muzeului Picasso din Paris.

România este singura țară dintre statele central- și est-europene care face parte din amplul proiect lansat de Spania și Franța, printr-un parteneriat guvernamental. În toamna anului 2023 se împlinesc, de asemenea, 5 ani de la deschiderea MARe.