Make Life Magic

Lumină și scris: două lucruri care, împreună, aduc pace și liniște

Indiferent dacă avem sau nu talent la scris, nu cred că există persoană care să nu fi simțit niciodată nevoia să-și aștearnă gândurile pe hârtie.

Chiar dacă nu suntem mari prieteni cu scrisul, din momentul în care învățăm să scriem, a așterne cuvinte pe hârtie devine un obicei la care ne întoarcem întreaga noastră viață. Fie avem nevoie să punem în cuvinte scrise o metaforă despre starea noastră de moment, o idee grozavă pe care căutăm s-o reținem sau o banală listă de cumpărături. Toate sunt despre scris și despre abilitatea sa specială: ne ordonează gândurile, ne dă direcție și claritate, ne definește scopul. 

Însă, de cele mai multe ori, impulsul de a scrie se pierde pe drum. Elanul creativ dispare, intimidat de coala nescrisă din fața noastră. Vă sună familiar?  

Cât de sănătos ar fi să găsim un ritual care să ne ajute să intrăm în starea creativă, să ne aducă față în față cu sentimentele, fricile sau planurile noastre. Să ni le asumăm și să le lăsăm să se desfășoare în cursul lor natural. Ba chiar să ne stimuleze și să lumineze acele colțuri care stau în întuneric de prea mult timp. 

Eu, Emilia, o persoană cu multe idei pe care, deseori, le lăsam să vină și să plece, mi-am dat seama că am nevoie de un zvâc, astfel încât să intru în starea de scris. Căutam un impuls pe care să-l simt și să-l leg de scris, un fel de buton care, odată apăsat, să-mi permită concentrarea și liniștea necesare scrisului în jurnal. Cu timpul, am descoperit că aprinderea primei scântei a lumânării reprezintă momentul ideal pentru mine. 

Iată cum am reușit să mă afund în practica journaling-ului cu ajutorul lumânărilor parfumate Lumiar

Am creat un liant între mine și starea de liniște

Am știut mereu că nevoia sau pofta de scris au venit către mine în acele momente de „eu cu mine„. Mai exact, în acele momente de liniște. Iar cel mai des am cunoscut această clipă atunci când am aprins o lumânare parfumată cu aromă de măr copt și m-am lăsat condusă spre liniște. Din acel moment, sufletul voia să se deschidă, mintea voia să se descurce, iar paginile să se umple. Totul, doar prin simpla accesare a liniștii, care ne este din ce în ce mai greu de atins. 

Mă ajută la setarea intențiilor

Iată cu ce propunere vin către tine: în momentul aprinderii unei lumânări, setează-ți o intenție pe care vrei să o obții de la sesiunea ta creativă. În felul acesta, te concentrezi mai bine pe scopul tău și intri în contact cu momentul de redactare. 

Îmi îmbunătățesc starea de spirit și îmi sporesc creativitatea

Ce faci când nu știi despre ce să scrii? Ai ghicit! Aprinzi o lumânare! Am descoperit de multe ori cum m-am simțit inspirată de jocul flăcării de lumânare și am început să sap adânc în sufletul meu. Pe lângă asta, o aromă preferată - de exemplu, cea florală-, m-a ajutat să folosesc mai multe metafore și figuri de stil care au adus la suprafață mai mult decât cuvinte fără formă.

Încurajează introspecția

Journaling-ul sau scrisul în jurnal este, deseori, un proces introspectiv, profund, în care alegem să reflectăm asupra gândurilor, emoțiilor, trăirilor și experiențelor noastre. Aprinderea de lumânări din ceară naturală ajută la ușurarea călătoriei către acele părți din sufletul nostru care nu ies la iveală atât de ușor. 

Aprinderea unei lumânări parfumate adaugă o notă plăcută și relaxantă journaling-ului - mai ales dacă are un parfum preferat, deoarece cu toții ne dorim să ne simțim confortabil, inspirați și plini de pace atunci când ne întoarcem privirea spre propriul interior.

Am ales experiența scrisului în jurnal ca o parte esențială în dezvoltarea mea personală și pot face asta cu ușurință datorită lumânărilor parfumate pe care le creez în atelierul Lumiar! 

Scrisul și focul, două elemente care dansează frumos pe pagina jurnalului meu, mă ajută să regăsesc părți pierdute din mine sau chiar să descopăr noi tărâmuri ofertante. Cu ajutorul lor, îmi setez intenții, am dobândit un ritual și un loc special în care pot să mă întorc spre mine însămi. 

Cel mai important este să alegi doar acele lumânări parfumate care știi că, pe lângă starea excelentă pe care o creează, nu dăunează sănătății. Lumânările pe care le găsești pe site-ul nostru sunt realizate exclusiv din ceară de soia pură - o ceară folosită pentru realizarea unor lumânări vegetale, non-toxice, inofensive atât pentru adulți, cât și pentru copii sau animale de companie! 

Spor la scris și ai grijă de tine atât pe plan fizic, cât și emoțional! 

Foto: Unsplash