Magic News

Depeche Mode la Bucureşti - O călătorie muzicală printre melodii noi şi hit-uri vechi

Depeche Mode, inclusă în 2020 pe lista “Rock & Roll Hall of Fame”, revine la București peste doar câteva zile.

Concertul face parte din turneul mondial Memento Mori și va avea loc la Arena Națională, pe 26 iulie, în cadrul unul eveniment organizat de Emagic.

Primul concert Depeche Mode în România a facut parte din turneul mondial “Touring The Angel’’ și a avut loc pe 23 iunie 2006, pe Stadionul Lia Manoliu (actualmente Arena Națională). Românii s-au bucurat și de alte două concerte Depeche Mode acasă: în mai 2013, pe Arena Națională, iar cel mai recent în 2017, pe la Cluj Arena.

După 7 ani, Memento Mori este cel de-al 15-lea album de studio al trupei Depeche Mode si continuarea albumului Spirit din 2017, intens aclamat de critici, care a ajuns pe locul 1 în 11 teritorii şi în top 5 în alte peste 20 de tari. Alături de baladele clasice “Don’t Say You Love Me”, “Soul With Me”, “Always You” și “Speak to Me”, piese precum “Before We Drown” sau “People Are Good” oferă aranjamente electro mai originale. Dar ceea ce unește toate aceste melodii nu este doar vocea caldă a lui Dave Gahan, aceeaşi pe care o ştim, ci și câteva riff-uri de chitară ale lui Martin Gore (care dă totul pe Never Let Me Go) precum și sunetele vintage pe care le descoperim cu bucurie pe tot parcursul albumului.

Turneul Memento Mori este cel de-al 19-lea turneu Depeche Mode şi primul după mai bine de cinci ani. Iar Dave Gahan și Martin Gore continuă fără Andrew Fletcher, care a murit în 2022, la vârsta de 60 de ani.

“Am început lucrul pentru acest proiect la debutul pandemiei, iar temele materialului sunt direct inspirate din acea perioada. După pierderea lui Fletch, am decis să continuăm, fiind convinși că el asta și-ar fi dorit, iar acest lucru nu a făcut decât să confere proiectului o semnificație aparte” a spus Martin Gore.

“Lui Fletch i-ar fi plăcut la nebunie acest album. Suntem nerăbdători să împărtășim acest material cu voi și de abia așteptăm să vi-l prezentăm live în concerte” – a adăugat Dave Gahan. Decesul lui Fletcher “a stabilit într-un fel titlul albumului”, mărturisea Martin Gore pentru AFP. “Credem că este totuşi un titlu bun, după moartea sa, părea potrivit.”

Show-ul Depeche Mode va cuprinde astfel piese de pe noul album “Memento Mori”, motivul pentru care artiştii au plecat din nou la drum, dar şi melodii de pe albumele anterioare, deja consacrate, precum “Personal Jesus” sau “Just Can’t Get Enough”.