Make Life Magic

Ce înseamnă să devii mamă pentru partenerul tău

Se discută mult despre faptul că bărbații își caută mamele în relația cu partenera de cuplu, iar femeile, tații.

Există multe cărți și abordări terapeutice pe această temă și bănuiesc că ai mai citit despre aceste aspecte sau poate chiar ai lucrat asupra lor în terapie.

Îmi propun să îți ofer și o perspectivă energetică asupra acestui aspect și, deoarece doamnele sunt cele care mă urmăresc în principal, iau acest exemplu acum, foarte des întâlnit: ce înseamnă să devii mamă pentru partenerul tău.

Feminitatea nu trebuie confundată cu maternitatea

Femeile sunt înzestrate cu multă căldură și iubire, însă deseori le revarsă în modul nepotrivit și fără să realizeze acest lucru, asupra celor din familie.

Când partenerul sau soțul tău doar primește și așteaptă din partea ta iubire, afecțiune, când simte că e firesc să faci pentru el și în locul lui mereu și mereu lucruri, înseamnă că tocmai ai luat locul mamei lui.

Aud, deseori, doamnele spunând: „Parcă am doi copii acasă, nu unul". Zâmbești poate și cunoști și tu cazuri? Ori poate ți se întâmplă chiar ție?

La nivel energetic, acest tip de relație nu poate fi armonioasă din mai multe puncte de vedere:

- relația intimă dintre voi poate avea de suferit odată ce ești, din punct de vedere energetic, pe locul mamei

- cel care tot oferă (cazul femeii aici) este mai puternic, iar partenerul care tot primește devine din ce în ce mai slab energetic

- relația se poate rupe dacă nu echilibrezi acest schimb

Un echilibru vital pentru binele relației

E necesar să oferi atât cât primești într-o relație. Singura relație în care unul doar dă și celălalt doar primește este relația părinte copil. În rest, toate relațiile pe care le ai, și nu mă refer doar la relația cu partenerul de cuplu, e necesar să fie echitabile ca să dureze.

Dacă îți dai seama că faci aceste lucruri și tu ești cea care tot oferă, ia măsuri și echilibrează această balanță. Îți faci un puternic deserviciu continuând, deoarece partenerul tău are nevoie, până la urmă, de o femeie, chiar dacă, inconștient, își caută mama.

Cunosc multe cazuri printre doamnele cu care am lucrat, care nu înțelegeau de ce soțul/partenerul lor a plecat cu altă femeie din moment ce ele s-au comportat cu atâta dedicare. Păi tocmai din acest motiv: bărbatul poate pleca pentru a găsi o femeie cu care să se comporte asemeni unui bărbat, nu unui copil.

E dureros când se ajunge aici și, într-un fel, nici nu este vina nimănui. M-aș concentra mai degrabă pe responsabilitatea care le revine ambilor parteneri de a pune atenție asupra dinamicii energetice din relație.

Vindecare relației cu părinții este baza armoniei în cuplu

De regulă, la baza acestor încurcături energetice stă o relație nevindecată cu propriii părinți. Inconștient, ajungi astfel să te lași tratat ca un copil sau să îl tratezi pe celălalt de parcă ar fi un copil. Am discutat în diverse ocazii despre relația cu părinții și poți găsi înregistrările pe YouTube. Am avut întâlniri de lucru on-line pe această tematică și îi ofer un loc special în practica mea cu cei care vin să lucreze cu mine.

Dă atenție acestei perspective energetice, este foarte importantă pentru armonia dintre tine și partenerul tău!

Foto: Pexels