Magic News

David Popovici - Două medalii de aur la Roma. Gestul lui superb după proba de 100 metri liber

David Popovici a câştigat cursele de la 100 şi 200 metri liber la Trofeul Sette Colli de la Roma, victorii extrem de importante înainte de Campionatele Mondiale de la Fukuoka din luna iulie.

Sportivul român a terminat cursa de 100 metri în 48,10 secunde, el deţinând recordul în această probă cu 46,84 secunde. Duminică, în proba de 200 de metri, David a stabilit un nou record al competiţiei, oprind cronometrul la 1:45,49.

După finala de la 100 metri, David Popovici a făcut un gest superb şi şi-a donat medalia de aur. Ambasadorul companiei MedLive, care a lansat campania #SperanțaNuMoareDeCancer, a renunţat fără niciun regret la medalie pentru a i-o dărui unui copil care a câştigat lupta cu cancerul.

Cu câteva luni în urmă, David şi-a donat şi prima sa medalie de aur din carieră, această urmând să fie topită pentru realizarea a 100 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului la copii, acestea le vor fi oferite copiilor care înving boala.

"Am ales să donez o medalie de suflet, foarte importantă pentru mine, către cei care au mai mare nevoie de ea, pentru ca speranța să meargă mai departe. Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieții, menținerea sănătății. Copiii diagnosticați cu cancer au nevoie de susținerea noastră. Talentele pe care le au, ambițiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiți să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei niște oameni extraordinari. Pentru a fi cât mai mulți cei care ajută acești copii, vă invit pe voi toți să donați puțin din timpul vostru pentru a da un share programului #SperanțaNuMoareDeCancer, astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie. Credeți-mă, fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează, iar un gest normal din partea voastră poate însemna o șansă mare de supraviețuire pentru acești copii", a spus atunci sportivul.

Extrem de matur, sportivul ştie că îi va fi greu să stabilească noi recorduri, însă spune că are răbdare. “N-am cum să ignor performanțele de anul trecut, dar nici nu pot să le las să mă definească pentru că au fost în timp. Un moment favorabil pe care vreau să-l repet și pe care vreau să-l îmbunătățesc, dar cu timpul, nu e nicio grabă. Știu că oamenii care mă urmăresc, cărora le place înotul, înțeleg că acesta este sportul, nu poți la fiecare competiție să dobori un record mondial, dar vin și acele competiții la un moment dat, trebuie doar să ai răbdare, eu unul am".