Magic News

"Transformers": una dintre cele mai de succes francize din toate timpurile

Fenomenul Transformers a început cu aproape jumătate de secol în urmă. Prin anii 1980, o linie de jucării produsă de Hasbro - un fel de cuburi Rubik pe care, învârtindu-le piesele, le poți preschimba în mașini sau roboți -, a dat naștere unui serial de animație, unui film de animație și unei serii de benzi desenate Marvel.

Exact, de această dată, jucăriile au fost cele care au fost transformate în poveste, și nu invers. Saga a continuat de-a lungul anilor '90 și 2000 cu noi desene animate și benzi desenate. Însă, în anul 2007, fanii au primit ceea ce așteptau de foarte mulți ani: primul live-action Transformers. Și nu oricum, ci în viziunea explozivă a regizorului Michael Bay.

Efectele speciale au fost la acel moment revoluționare și nu au dezamăgit nici în următoarele cinci filme, iar franciza Transformers a devenit rapid una dintre cele mai de succes din toate timpurile, cu încasări de aproape 5 miliarde de dolari până în momentul de față. De asemenea, pe 9 iunie vom avea parte de un nou episod - „Transformers: Rise of the Beasts”.

Însă, până atunci, iată cum poți să vezi în ordine cronologică toate filmele Transformers de până acum, ca să te poți bucura și mai mult de „Rise of the Beasts”. Chiar dacă a fost lansat în 2018, „Bumblebee” este primul film, din punct de vedere cronologic, fiind în esență un prequel. Hailee Steinfeld o interpretează pe Charlie, o adolescentă care trece printr-o perioadă dificilă după moartea tatălui ei.

Continuarea AICI