Magic News

Cum a fost la concertul Tom Jones de la Sala Palatului #ConcertReview

Sala Palatului a fost neîncăpătoare pentru miile de români care au vrut să-l revadă pe Tom Jones, legenda muzicii internaționale, care a revenit la 83 de ani pe scena autohtonă

Tom Jones a revenit seara trecută în București, într-un concert Sold Out. Mii de români de toate vârstele au umplut Sala Palatului pentru a-l revedea pe muzicianul care scrie istorie și care a intrat în inimile ascultătorilor din toată lumea pentru vocea sa baritonală de șase decenii.  Acesta a oferit un show demn de ținut minte, care a sunat impecabil, cu aproape 20 de piese îndrăgite în setlist. 

Muzicianul galez (pe numele său real Thomas Jones Woodward) a devenit cunoscut în toată lumea după ce a avut nu mai puțin de 10 hituri care au cucerit inimile iubitorilor de muzică în anii ’60. De atunci, Tom Jones a avut apariții constante în Las Vegas, unde s-a împrietenit cu alte legende ale muzicii, printre care și Elvis Presley, și a călătorit prin toată lumea. Cariera sa a fost marcată de premii și distincții extrem de importante, precum și numirea sa în grad de cavaler, din 2006, de către Regina Elisabeta a II-a. A vândut peste 100 de milioane de discuri în toată lumea, a avut 36 de hituri în Top 40 în UK, 19 în SUA, cu titluri precum „What’s New Pussycat?”, „Delilah” și „Sex Bomb”, pentru care publicul din România a fost în delir seara trecută. După cum spunea aseară pe scena Sălii Palatului, „I had and I am still having a hell of a life!”. 


În România a venit prima oară în 1996, când a concertat la „Cerbul de Aur”. De atunci, țara noastră a rămas o destinație importantă a artistului. A concertat de mai multe ori la noi, spre bucuria românilor care l-au primit cu brațele deschise de fiecare dată. Ca și în trecut, mii de români au venit cu mic cu mare aseară în București pentru a se bucura de șansa întâlnirii cu o legendă vie. Pentru ei, Sir Tom Jones a oferit aproape două ore de concert care a sunat impecabil, care i-a emoționat și distrat pe oameni și care i-a purtat prin diferite momente din povestea carierei lui și a întâlnirilor sale cu alți muzicieni care i-au marcat existența și parcursul. 


Show-ul s-a deschis cu „I’m Growing Old”, cover după piesa lui Bobby Cole din 1966, inclus pe albumul „Surrounded By Time”, lansat de Jones în 2021. Alegerea pare mai mult o subliniere a contarstului dintre vârsta lăudabilă a artistului și, respectiv,prestația sa scenică. Deși fizic a depășit vârsta de 80 de ani, muzicianul are o energie molipsitoare, iar calitatea prestației sale e incontestabilă. Am analizat cu atenție fiecare notă, fiecare acută, fiecare pauză de respirație din concertul lui Tom Jones și pot spune că n-am reușit să sesizez nici măcar o imperfecțiune. Deceniile petrecute de artist pe scenă au rezultat într-un control incredibil pe care acesta îl are asupra vocii sale inconfundabile. Vocea lui robustă și baritonală e ca un instrument perfect acordat, care emite cu precizie fiecare notă și care nu cunoaște bariere ale timpului. În sine, Sir Tom Jones dovedește că e o legendă cu o valoare mai presus de timp.  

Printre cele mai frumoase aspecte ale unei interacțiuni cu el se numără carisma și energia cu care vine în fața publicului. În pauzele dintre piese, povestește diferite lucruri și glumește constant, jovial și cald. Te face să zâmbești, fascinat și atras ca un magnet de fiecare mișcare și cuvântcare vin dinspre scenă. 

Nu se reține din a vorbi cu orice ocazie despre întâlnirile cu cei care l-au inspirat în decursul carierei sale. Astfel, show-ul său conține piese și povești despre și dedicate unor muzicieni precum Prince, de la care cântă „Kiss”, Bob Dylan, de la care a ales „One More Cup of Coffee”. 

În spiritul ăsta, Jones a ales să termine concertul cu „Johnny B. Goode”, un cover al piesei lui Chuck Berry, de care-l leagă o experiență trăită alături de Elvis în Las Vegas. Jones a povestit publicului aseară că, în perioada în care și el și Elvis susțineau show-uri în Vegas, mergeau să vadă alți colegi de breaslă după ce își terminau show-urile proprii. Într-o seară, au mers amândoi la show-ul lui Chuck Berry, iar la un moment dat Elvis a exclamat: „Pentru mine, el adevăratul Rege Rock N Roll!”. În urma acestei povești și pe acordurile hitului „Johnny B. Goode” le-a spus Tom Jones „Good night and God bless you all” românilor care l-au ovaționat momente îndelungate.    


Foto credit: Mihai Vasilescu