Magic News

Sfatul lui Barack Obama pentru fiicele lui. Cine sunt cei mai fericiţi şi de succes oameni, potrivit fostului preşedinte american

Invitat la podcastul „This Is Working” al LinkedIn News, Barack Obama a oferit un sfat de viaţă tinerilor şi, implicit, şi fiicelor lui, Malia şi Sasha.

„Poate crezi că merită să-ți sacrifici vacanțele, timpul în familie sau odihna pentru cariera ta – mai ales dacă asta ar duce la o mărire de salariu sau la o promovare”, spune fostul președinte american, “să știi că toate astea nu te vor face mult mai fericit”.

„Tinerii ar trebui să caute un loc de muncă pe care îl consideră interesant, dar care nu ar trebui să acționeze ca un substitut pentru celelalte lucruri importante din viețile noastre – voluntariat, familie, prietenii, participare civică.”

Luna trecută, cofondatorul Microsoft, Bill Gates, le-a spus proaspeților absolvenți ai Northern Arizona University că a făcut prea multe sacrificii atunci când și-a fondat compania și că se aștepta în mod nedrept ca angajații săi să facă același lucru.

“Când eram de vârsta voastră, nu credeam în vacanțe. Nu credeam în weekend-uri. Și nici nu credeam că oamenii cu care lucram ar trebui să creadă", a spus Gates, menționând că a fost nevoie să devină tată pentru a realiza că “viața nu se rezumă doar la muncă".

În mod similar, CEO-ul Tesla, Elon Musk, i-a declarat luna trecută lui David Faber de la CNBC că tactici precum dormitul toată noaptea și dormitul sub birou pentru a termina munca îi afectează în cele din urmă productivitatea.

"Am încercat [să dorm] mai puțin, dar... chiar dacă sunt treaz mai multe ore, lucrez mai puțin", a spus Musk. "Iar nivelul de durere cerebrală este rău dacă stau mai puțin de șase ore [de somn pe noapte]".

“Cei mai fericiți și mai de succes oameni” sunt cei care își prețuiesc viața personală la fel de mult precum cea profesională, a spus Obama.

“Sper să lucrați cu oameni extraordinari și să vă faceți prietenii de durată, dar mulți dintre prietenii voștri vor fi oameni cu care nu lucrați”, a spus el. “Familia voastră, orele pe care le petreceți acasă, vor fi probabil mai semnificative pentru voi pe termen lung. Acele relații strânse pe care le aveți.”