Magic News

Ora Pământului 2023 - Peste 8.000 de oraşe, din peste 195 de ţări vor stinge sâmbătă lumina

A 17-a ediţie a Earth Hour (Ora Pământului), cea mai mare acţiune voluntară de mediu din istorie, începe sâmbătă, la ora 20.30.

Oameni, instituţii şi companii de pe tot globul vor stinge lumina şi se vor uni pentru a oferi o oră din timpul lor pentru planetă, în peste 8.000 de oraşe, din cele peste 195 de ţări.

De #OraPământului2023, WWF lansează o nouă provocare, pe lângă gestul simbolic de a stinge lumina în intervalul 20:30 – 21:30: invită oamenii să renunțe la rutina zilnică și să petreacă o oră în care să desfășoare acțiuni care au ca scop protecția naturii.

“De Ora Pământului 2023, vrem să lansăm un obicei nou, acela de a dărui o oră pentru Pământ, în fiecare lună! O oră în care, singuri sau alături de familie și prieteni, să facem ceva care să aibă legătură cu protecția naturii: putem să gătim cu ingrediente locale, să facem schimburi de haine, să plantăm sau să igienizăm zone din natură. Ora Pământului 2023 este o ocazie de a ne arăta grija față de natură și de a-i ajuta pe alții să înțeleagă importanța vitală pe care o are în viața noastră. Dacă trezim conștiința ecologică în oameni, avem o șansă să oprim degradarea naturii, pentru bunăstarea noastră și pentru generațiile viitoare. Împreună, putem transforma o singură Oră a Pământului în mii și milioane de acțiuni de impact pentru casa noastră comună. Este important să ne unim eforturile și să fim împreună pentru crearea unui viitor sustenabil”, a declarat Hanny Bratu, director marketing WWF România.

WWF România sărbătorește Ora Pamantului 2023 printr-o acțiune de voluntariat în Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” din București. Astfel, sâmbătă, 25 martie 2023, între orele 10:00 – 14:00, WWF România invită toți iubitorii de biodiversitate la Grădina Botanică pentru a se (re)conecta cu natura. Participanții vor desfășura activități de întreținere între care tăierea lăstărișului, greblarea frunzelor și igienizare. Voluntarii se pot înscrie pe site-ul oficial al campaniei din România: https://wwf.ro/orapamantului/.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul https://wwf.ro/orapamantului/ și pe paginile de social media ale WWF România.