Magic News

Michelle Yeoh, câştigătoarea Premiului Oscar, şi discursul său puternic din seara galei

La 60 de ani, actriţa Michelle Yeoh a câştigat Premiul Oscar pentru Cea mai bună actriţă în rol principal pentru prestaţia sa din filmul “Everything Everywhere All at Once”.

Ea a devenit prima actriţă din Asia care a triumfat la Oscar, iar de pe scena galei actriţa a susţinut un discurs inspiraţional: „Pentru toți băieții și fetițele care arată ca mine în seara asta, acesta este un symbol al speranței și posibilității. Această este dovada că atunci când visezi măreţ, visurile devin realitate. Nu lăsați pe nimeni, doamnelor, să spună că nu mai sunteți la prima tinerețe. Visurile pot deveni realitate. Fără cei doi Dan nu aș fi fost aici.” 


Actriţa încoronată la ediţia 2023 a Premiilor Oscar şi-a încheiat discursul mulțumindu-i mamei sale, în vârstă de 84 de ani, care o urmărea de acasă, din Malaysia, şi tuturor mamelor din lume:

“Dedic premiul mamei, tuturor mamelor, pentru că ele sunt super-eroinele noastre”, a declarat Michelle Yeoh.


La cea de-a 95-a ediţie a Premiilor Oscar, Michelle a reuşit să le învingă pe Cate Blanchett (Tár), Michelle Williams (The Fabelmans), Ana de Armas (Blonde) și Andrea Riseborough (To Leslie).

Filmul „Everything Everywhere All at Once” a cunoscut un mare succes, obţinând peste 100 de milioane de dolari încasări şi a fost marele câștigător din acest an, obținând șapte premii Oscar, printre care acela pentru Cel mai bun film. Iar Michelle a impresionat cu personajul său, Evelyn Wang, proprietara unei spălătorii.