Make Life Magic

Cartea lunii: „Magia ordinii”, Marie Kondo

Bookster este platforma virtuală care aduce cărțile mai aproape de oameni și ne oferă acces la titluri de top.

Pe mulți dintre noi, părinții ne trimiteau să facem curățenie în fiecare sâmbătă în camera noastră. Nici nu înțelegeam ce ni se cere. Dezordinea din ochii adulților era ordinea din perspectiva copiilor. 

Acum, din postura de adulți, iar pentru unii chiar de părinți, înțelegem ce se dorea de fapt de la noi. Însă, deși acum știm cum ar arăta rezultatul ideal, s-ar putea să nu ne fie clar ce pași ar trebui să urmăm.  

Autoarea Marie Kondo conduce la Tokyo o firmă de consultanță care îi ajută pe clienții săi să-și transforme locuințele dezordonate în spații pline de seninătate și inspiraţie, metoda ei originală devenind un fenomen internațional. De la ea, noi am înțeles că este nevoie să ne schimbăm atenția de la lucrurile pe care ni le dorim să le aruncăm, la cele pe care ne dorim să le păstrăm. 

Îți recomandăm și ție cărțile „Magia ordinii” și „Bucuria ordinii”. Din prima vei afla cum să aplici metoda KonMari, care se bazează pe trei principii: simplifică, organizează și depozitează. Odată ce ai reușit să renunți la obiectele care nu te mai fac fericit, s-ar putea să prinzi curaj să aplici aceeași metodă și în alte aspecte ale vieții tale. Cum ar fi să renunți la anumite obiceiuri nesănătoase sau griji care duc la anxietate.  

În cea de-a doua carte, „Bucuria ordinii”, Marie Kondo ne învață să facem din organizarea locuinței o artă. Aici sunt prezentate soluții pentru toate încăperile casei, precum și o gamă largă de obiecte din diferite categorii: haine, încălțăminte, fotografii, cărți, tacâmuri, obiecte de toaletă și genți. Ilustrațiile din cuprinsul cărții arată cum se împăturesc hainele folosind metoda unică de pliere a autoarei, dar și cum să-ți organizezi sertarele și dulapurile. 

Un moment bun în care ai putea să-ți exersezi îndemânarea când vine vorba de împăturit și organizat, este la împachetarea bagajelor pentru vacanță. Ai putea descoperi că în sfârșit ai mai mult spațiu și vei putea lua cu tine și o carte.  

„Magia ordinii” și „Bucuria ordinii”, scrise de Marie Kondo, se găsesc la Bookster, prima platformă care aduce cărțile mai aproape de oameni și îi inspiră să se dezvolte personal și profesional prin lectură. Din 2013 și până astăzi, Bookster a devenit cel mai iubit beneficiu pentru angajați în peste 1.200 de companii din România cu un scor de +95 puncte pentru indicatorul Net Promoter Score, care arată în ce măsură utilizatorii unui serviciu sunt și promotorii lui. Astfel, în fiecare săptămână, aproape 12.000 de cărți ajung pe birourile angajaților din România. Zi de zi rafturile platformei sunt îmbogățite cu diverse titluri noi, articole, discursuri și interviuri din domenii variate pentru a acoperi cât mai mult din interesele cititorilor. În cadrul unei comunități faine și de încredere, cei peste 95.000 de abonați ai Bookster au acces la cărți de top din lume și se bucură de recomandări personalizate, promptitudine și accesibilitate.