Magic News

Madonna - Discurs puternic după ce a fost criticată pentru aspectul fizic de la Grammy: “O lume care refuză să sărbătorească femeile care trec de 45 de ani…”

Madonna a reacţionat după valul de critici primite în urma apariţiei sale la Premiile Grammy. Interpreta melodiei “Like A Virgin” a fost acuzată că şi-a făcut foarte multe intervenţii estetice şi nu mai seamănă deloc cu cea pe care o ştie toată lumea.

Madonna a fost invitată la Grammy pentru a celebra doi artişti importanţi, Sam Smith și Kim Petras, însă toată atenţia a fost îndreptată spre ea, iar în mediul online au apărut numeroase comentarii. De altfel, aceste comentarii circulă de ceva vreme, fără însă ca Madonna să reacţioneze pâna acum.

„În loc să se concentreze pe ceea ce am spus în discursul meu, care a fost despre a aprecia neînfricarea unor artiști precum Sam și Kim, mulți oameni au ales să vorbească doar despre fotografiile mele realizate de aproape, cu un obiectiv lung, de către un fotograf de presă, care ar distorsiona fața oricui!”, a spus Madonna pe Instagram.


Artista în vârstă de 64 de ani a atras atenţia asupra unei practici nesănătoase, care le aruncă într-un con de umbra pe femeile trecute de o anumită vârstă sau le judecă pentru felul în care arată:

„Încă o dată am fost prinsă în conceptele de ageism și de misoginism, care pătrund în lumea în care trăim. O lume care refuză să sărbătorească femeile care trec de 45 de ani și care simte nevoia să le pedepsească dacă continuă să aibă o voință puternică, să muncească din greu și să fie aventuroase.”, a continuat Madonna.

„Am fost degradată de mass-media încă de la începutul carierei mele, dar înțeleg că totul este un test și sunt fericită să fiu o deschizătoare de drumuri pentru ca toate femeile care vin în urma mea să aibă o perioadă mai ușoară în anii care vor urma”.

Madonna a dezvăluit că va avea acelaşi „comportament subversiv” și că va continua să „dărâme barierele, să înfrunte patriarhatul și să se bucure de viață”. Ea a făcut trimitere la melodia “Break My Soul”, lansată de Beyonce în 2022.