Magic News

John Malkovitch vine la Timişoara. Anul acesta, oraşul este Capitală Culturală Europeană

Timişoara a primit titlul de Capitala Culturală Europeană în 2023, iar oraşul va găzdui mai multe evenimente mari.

Timişoara a primit titlul de Capitala Culturală Europeană în 2023, iar oraşul va găzdui mai multe evenimente mari.

Celebrul actor John Malkovitch va sosi la Timişoara pentru a juca într-o piesă de teatru, a anunțat primarul Dominic Fritz, iar în luna septembrie va începe o expoziţie dedicată lui Constantin Brâncuşi.

Malkovich nu este la prima experienţa legată de România după ce a primit rolul celebrului dirijor și compozitor român Sergiu Celibidache, în filmul biografic "Cravata Galbenă", cu scene filmate în România.

El va juca în luna februarie pe scena Teatrului Național Ivan Vazov din Sofia, în spectacolul „În singurătatea câmpurilor de bumbac” cu regizor Timofei Kuliabin.

Peste 1000 de evenimente vor fi organizate pe parcursul acestui an la Timişoara, de la dans contemporan la expoziţii, spectacole de teatru şi concerte. În primăvară și vară, sunt programate festivaluri muzicale de anvergură, inclusiv Festivalul Muzical Timișoara (concerte de muzică clasică și operă), JazzTM (jazz) și Plai (muzică din întreaga lume).

Timişoara împarte anul acesta titlul de Capitală Culturală Europeană cu oraşele Elefsina din Grecia și Veszprem din Ungaria.