Lavinia Țânculescu-Popa: „Adaptabilitatea este cheia feminității bine investite”

Despre energia feminină într-o societate care pune prea mult preț pe atributele masculine.

Share

Pe 21 ianuarie, Societății Române de Analiză Jungiană ne invită la evenimentul în care doctor Milvia Talamini va vorbi despre feminitate și despre cum influențează relația părinte-fiică formarea viitoarei femei. 

Lavinia Țânculescu-Popa, psihoterapeut, lector universitar doctor și președintele Societății Române de Analiză Jungiană, a abordat, la podcastul Magic People, subiectul complex al feminității într-o societate care valorizează atributele masculine (competitivitatea, de exemplu), în detrimentul celor feminine (colaborare). „Dacă fiecare dintre noi ne-am duce mai departe atributele naturale, lucrurile ar fi mult mai echilibrate”, spune Lavinia Țânculescu-Popa. Energia feminină este energia creatoare, dătătoare de viață, care pune mai mult accent pe relație și pe aducerea împreună. În contrapartidă, energia masculină este mai axată pe ieșirea individuală din masă. 

Magic People: Lavinia Țânculescu-Popa. Despre feminitate.

Make Life Magic, 00:37:53
Podcast

Magic People: Lavinia Țânculescu-Popa.

Make Life Magic, 00:40:11
Podcast

Magic People: Iv cel Naiv. Despre curiozitate, motorul principal al creativității.

Make Life Magic, 00:51:36
Podcast

Magic People: Irina Ciureanu. Despre cum să-ți ții creierul tânăr.

Make Life Magic, 00:39:24
Podcast

Când femeile cresc guvernate de ideea că atributele masculine sunt garanția succesului, apar dezechilibre atât la nivel personal, cât și social. Concluzia este că atât energia masculină, cât și cea feminină au rostul și rolul lor, se completează și se continuă reciproc. Rolul părinților în relație cu fiicele lor poate oferi cele mai sănătoase premize pentru formarea unei femei echilibrate și bine cu sine. Mai multe detalii despre evenimentul de pe 21 ianuarie aici

Share