Make Life Magic

Cartea lunii: „Învățare”, Tara Westover

Bookster este platforma virtuală care aduce cărțile mai aproape de oameni și ne oferă acces la titluri de top.

Ne dorim să credem că părinții noștri sunt supranaturali. Rude cu Superman. Înțelepți și atotputernici, nu vor lăsa să ni se întâmple niciodată ceva rău. De aceeași părere era și Tara Westover, o fată din Idaho, ai cărei părinți au considerat că pentru a o păzi de o lume periculoasă și înșelătoare, cel mai bine este să nu o trimită la școală și să o învețe lucrurile elementare acasă.  

Niciunul dintre cei șapte frați ai familiei Westover nu a fost la școală, patru dintre ei nefiind nici măcar înregistrați la starea civilă. Obținerea unui certificat de naștere a fost cea mai dificilă în ceea ce o privește pe Tara, deoarece membrii familiei ei nu se puteau pune de acord în care zi s-a născut.  

Tara și-a spus povestea în autobiografia „Învățare”, inclusă de Bill Gates pe lista lui de lectură. „Credeam că sunt un autodidact destul de priceput până am citit autobiografia scrisă de Tara Westover. Experiența ei este o variantă extremă a unei situații prin care trecem cu toții cu părinții noștri. La un moment dat în copilăria ta, treci de la a crede că ei sunt atotcunoscători la a îi vedea ca adulți cu anumite limitări.” 

Pentru mine, momentul în care mi-am dat seama că tata nu e priceput chiar la toate a fost atunci când l-am văzut ținând un discurs în fața a peste o sută de persoane. Am avut însă norocul să nu fiu niciodată nevoită să-mi pierd încrederea în el atunci când venea vorba de siguranța mea.  

Din nefericire, Tara și frații ei erau puși în pericol destul de des în timp ce își ajutau tatăl la căratul fiarelor vechi. Un accident care i-a produs o rană gravă Tarei, împreună cu reacția tatălui ei de un fel de compătimire îmbinată cu dezamăgire, a făcut-o să ia o decizie: „Vreau să merg la școală”.  

Precum ea se și aștepta, reacția tatălui ei a fost una dură, dându-i de înțeles că nu o mai consideră a fi fata pe care el a crescut-o. 

Mie mi-a plăcut mult să citesc despre experiența fetei în vârstă de 16 ani care a reușit să depășească piedicile impuse de propria familie și să obțină un doctorat în istorie la Cambridge și sper că această carte va fi și pe placul tău.  

„Învățare”, de Tara Westover, se găsește la Bookster, prima platformă care aduce cărțile mai aproape de oameni și îi inspiră să se dezvolte personal și profesional prin lectură. Din 2013 și până astăzi, Bookster a devenit cel mai iubit beneficiu în peste 1.000 de companii din România cu un scor de +95 puncte pentru indicatorul Net Promoter Score, care arată în ce măsură utilizatorii unui serviciu sunt și promotorii lui. Astfel, în fiecare săptămână, aproape 12.000 de cărți ajung pe birourile angajaților din România. Zi de zi rafturile platformei sunt îmbogățite cu diverse titluri noi, articole, discursuri și interviuri din domenii variate pentru a acoperi cât mai mult din interesele cititorilor. În cadrul unei comunități faine și de încredere, cei peste 90.000 de abonați ai Bookster au acces la cărți de top din lume și se bucură de recomandări personalizate, promptitudine și accesibilitate.