Magic News

În plin război în Ucraina, Angelina Jolie atrage atenţia asupra unei alte crize umanitare de proporţii

În timp ce conflictul din Ucraina distruge vieţile a milioane de oameni, nevoiţi să îşi părăsească oraşele, să se ascundă, să fugă sau să lupte, Angelina Jolie se implică într-o altă criză umanitară.

Ambasadoare a Înaltului Comisariat ONU pentru refugiaţ, Angelina a mers în Yemen, ţară aflată în război din 2014.

Dacă Mila Kunis, Leonardo DiCaprio, Gigi Hadid, Regina Elisabeta a II-a au donat pentru Ucraina, Angelina atrage atenţia asupra situaţiei disperate în care se află milioane de oameni din această ţară din Orientul Mijlociu.

“În timp ce continuăm să privim ororile care au loc în Ucraina şi să cerem încetarea conflictului şi ajutor umanitar, sunt aici, în Yemen, pentru a susţine oamenii care au, de asemenea, nevoie disperată de pace. Aici este una dintre cele mai grave crize umanitare, un civil fiind omorât sau rănit în fiecare oră. O economie devastată de război şi peste 20 de milioane de oameni dependenţi de ajutor umanitar”, a scris actriţa.  

„În această săptămână, un milion de oameni au fost obligaţi să plece din calea războiului oribil din Ucraina. Dacă învăţăm ceva din această situaţie şocantă, este că nu putem să fim selectivi cu privire la cine merită sprijin si ale cărui drepturi le apărăm. Toţi merită aceeaşi compasiune”, a scris actriţa în vârstă de 46 de ani.

Din 2014, Yemenul se află în război civil, milioane de oameni fiind afectaţi de foamete, iar 100.000 au fost ucişi până acum.

Angelina a ajuns în portul Aden şi s-a întâlnit cu refugiaţii, încercând să le ofere sprijin. Sunt mulţi ani, de când acriţa se implică în acţiuni umanitare şi le-a transmis şi copiilor săi această grijă pentru semeni, luându-i de multe ori cu ea în diferte părţi ale lumii măcinate de foamete sau de război.