Magic News

Dorina Chiriac - Vocea copiilor cu epilepsie, boală de care suferă Sonia, fetiţa ei

Actriţa Dorina Chiriac a fost invitată la Magic FM unde a vorbit despre epilepsie, boală de care suferă Sonia, fetiţa ei şi a lui Florin Piersic Jr.

Pe 26 martie, de Ziua Mondială a Epilepsiei, Dorina Chiriac a organizat un eveniment la care au partipat mai multe personalităţi publice şi, după ce ani de zile a vorbit în şoaptă despre această boală, acum s-a hotărât să devină o voce a copiilor cu epilepsie.

Actriţa a înfiinţat Epic Family pentru a-i ajuta pe copiii şi pe părinţii acestora care au nevoie de suport. “Am cerut ajutor după mulţi ani. Părinţii tac din decenţă, pentru că nu avem dreptul să pretindem altora să treacă prin ce trecem noi. Suntem 7 deocamdată. În fiecare an sunt diagnosticaţi 3000 de copii cu afecţiuni din acest spectru. Părerea noastră despre epilepsie este greşită, de Ev Mediu.”

“Vrem să schimbăm protocolul de urgenţă. El există, dar implementarea lui nu se petrece. Părintele sună la 112, e vorba de o urgenţă majoră cod roşu. Nu aştepţi mult, dar vin nişte pompieri.”, a dezvăluit Dorina Chiriac cu ce se confruntă.

Dorina a povestit că unul dintre pompieri a leşinat când a ajuns la domiciliul ei într-un astfel de moment de criză al Soniei.

“Dorim ca prin vocea noastră să tragem după noi ceilalţi părinţi să îşi declare copiii bolnavi la medicul de familie. Copiii sunt respinşi, oamenii se sperie… Umbli din grădiniţă în grădiniţă, din şcoală în şcoală. Sonia e la o şcoală privată. Ne propunem să ajutăm. Avem nişte cazuri pe care le vom ajuta. Simona Halep a făcut prima donaţie, o rachetă care va fi licitată într-un eveniment care va fi anunţat.”, a dezvăluit actriţa.