Magic News

Medicii au dezvăluit secretul dansului lui Michael Jackson din “Smooth Criminal”

Medicii neurochirurgi au descries în detaliu felul în care Michael Jackson a dansat de o manieră imposibilă în videoclipul piesei “Smooth Criminal”.

Medicii neurochirurgi au descries în detaliu felul în care Michael Jackson a dansat de o manieră imposibilă în videoclipul piesei “Smooth Criminal”.

În 1987, în videoclipul piesei, artistul se apleca din glezne într-un unghi de 45 de grade, păstrându-şi în acelaşi timp corpul drept.

Această coregrafie a fost poibilă datorită unor pantofi speciali purtaţi de Michael Jackson, dar şi talentului cântăreţului.

Manjul Tripathi şi colegii săi de la Postgraduate Institute of Medical Education and Research din Chandigarh, India, spune în Journal of Neurosurgery: „Cei mai antrenaţi dansatori ajung să se aplece la cel mult 25-30 de grade în faţă. Michael Jackson a reuşit o mişcare de 45 de grade care sfidează gravitaţia şi pare că nu este de pe această Planetă”. 

Specialiştii i-au avertizat pe cei care vor să reproducă aceste mişcări şa nu o facă:

“Dacă o persoană încearcă să se aplece în stilul „Smooth Criminal” va observa că presiunea cade mai degrabă pe tendonul lui Ahile decât pe muşchii coloanei vertebrale. Acest lucru permite o aplecare limitată chiar şi pentru cineva cu abilităţi ca ale lui Michael Jackson”, spune profesorul Tripathi.

Pantofii purtaţi de Megastar aveau baza în forma literei V în zona călcâiului, pe talpă, cu un dispozitiv cu care se putea prinde de podeaua scenei.

Înainte de folosi aceste încălţări, Michael a apelat la cabluri si hamuri cu care se prindea în jurul taliei pentru a crea iluzia.

Ideea acestor încălţări i-a venit lui Michael Jackson de la astronauţii americani care foloseau astfel de încălţămine pentru a se fixa  atunci când gravitaţia era zero.