Interviurile Magic FM

Interviu in exclusivitate cu Lara Fabian: Multumesc pentru ca ati fost si inca sunteti alaturi de mine!

Lara Fabian va canta pentru a doua oară în România pe 20 octombrie 2014 într-un show prezentat de Magic FM. Sunt 2 ani de când am întâlnit-o prima oară și nu doar noi ne amintim cu emoții de primul ei concert la București, ci și artista.

Lara Fabian va canta pentru a doua oară în România pe 20 octombrie 2014 într-un show prezentat de Magic FM. Sunt 2 ani de când am întâlnit-o prima oară și nu doar noi ne amintim cu emoții de primul ei concert la București, ci și artista. ”Îmi amintesc că fanii m-au întâmpinat la hotel, iar în timpul concertului atmosfera a fost incredibilă!”, ne spune Lara în cadrul interviului pe care echipa noastră i l-a luat de curând. Vă invităm să îl citiți în întregime și să o redescoperiți pe Lara Fabian ca un artist conectat la tot ceea ce se întâmplă în jurul său.

 

Magic FM: În octombrie vei veni pentru a doua oară în România, iar fanii sunt foarte entuziasmați. Ai pregătit ceva special pentru acest concert?
Lara Fabian: Va fi o plăcere sa îmi văd fanii din România din nou și pregătesc ceva deosebit pentru concertul din octombrie. Prima dată când am venit am fost șocată. A fost... nu mi-a venit să cred că primesc atât de multă dragoste și căldură! La hotel am fost întâmpinată cu mesaje. A fost foarte emoționant... Așa că sunt foarte bucuroasă să mă întorc și să trăiesc o nouă experiență alături de ei.

 

Magic FM: Vei cânta noul single, ”Make me yours tonight”?
Lara Fabian: Probabil! Mă gândesc să cânt varianta acustică la pian. Lucrez la setlist acum și îmi finalizez ideile.

 

Magic FM: Care este povestea acestui cântec?
Lara Fabian: Povestea acestui cântec are în spate o echipă de compozitori care mereu a vrut să îi cânt cântecele. Așa că, Anthony și George mi-au tirmis acest cântec cu gândul ‘Acesta este pentru Lara, suntem siguri ca îi va plăcea`. L-am ascultat împreună cu echipa mea și am decis că ar fi grozav să îl cânt cu Mustafa Ceceli, pe care îl cunoșteam din Turcia. A ieșit fantastic! Acest duet cu el a fost un avantaj pentru cântec și ne-a dat șansa să ajungem cu el în cât mai multe țări.

 

Magic FM: Ce ne poți spune despre albumul ”Le Secret”?
Lara Fabian: ”The Secret” este o călătorie printr-un proces interior. Secretul este dezvăluirea către public a unei părți secrete din mine. Sună redundant, dar să le mărturisești public oamenilor lucruri pe care nu le-ai mai spus niciodată este o provocare prin care treci ca om, iar secretul însuși este să găsești fericirea în tine, nu în exterior. Acesta este Secretul!

 

Magic FM: Ce este fericirea pentru tine?
Lara Fabian: O colecție de momente fantastice pe care le-ai trăit și împărtășit, găsirea unei vibrații, întâlnirea unei persoane cu care să împarți totul. Asta este pentru mine... poate nu secretul fericirii, dar este fericirea. Trebuie să înțelegem că ea e un fapt, nu ceva ce ni se întâmplă accidental.

 

Magic FM: Dar ”Le Secret” este și despre religie, dragoste, eșecuri, orientări sexuale, libertate...
Lara Fabian: Dacă vă pot corecta, nu este despre religie. Nu pentru mine. Intenția mea a fost să vorbesc despre încrederea pe care o am în bărbați, în univers și cred că dragostea, natura și felul în care ne iubim unii pe ceilalți este secretul. De fapt, aveți dreptate, albumul vorbește în prima parte despre multe subiecte delicate: incest, violență, depresie, pierderi. Iar a doua parte este despre cum să aduci toate emoțiile rele la o formă de împăcare.

 

Magic FM: Ne poți da câteva exemple de oameni care te-au inspirat?
Lara Fabian: Barbra Streisand, Freddie Mercury, Peter Gabriel, Whitney Houston și John Williams.

 

Magic FM: Am văzut pe Facebook că ai acceptat provocarea Ice Bucket. Care este părerea ta despre această inițiativă?
Lara Fabian: Cred că este foarte originală și eficientă. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la această inițiativă este că a pus în lumină această boală și că poate aduce la un alt nivel cercetările, pentru că nu există momentan un leac pentru ALS (scleroză laterală amitrofică). Uneori, este minunat să te poți folosi de simțul umorului pentru a comunica importanța unor lucruri, iar cel care a avut ideea este un om excepțional.

 

Magic FM: Dacă ai avea puterea să schimbi ceva în lume, ce ar fi?
Lara Fabian: Probabil să inserez în conștiința fiecăruia că oricine este lângă tine, chiar dacă îl consideri un străin, este parte din tine, să îi fac pe oameni să conștientizeze că suntem un întreg și că trebuie să ne prețuim. Cred că există în general un individualism crud și asta creează distanță între oameni și hrănește tot soiul de nedreptăți și războaie.

Deci dacă aș putea, i-aș face pe toți oamenii să știe că suntem un singur lucru și că este crucial să avem grijă unii de ceilalți.

 

Magic FM: Crezi că Social Media ne conectează mai mult?
Lara Fabian: Într-un fel da, într-un fel poate fi dăunător pentru că poate să ne conecteze la ce este mai bun în noi sau la ce este mai rău. Deci depinde ce alegi. Totul este o chestiune de alegeri, cred. Dar, Social Media rămâne foarte importantă. În ziua de azi nu poți trăi fără.

 

Magic FM: Ești artist așa că ai Facebook, Twitter prin care comunici cu fanii tăi. Te uiți pe profilurile lor?
Lara Fabian: Sigur că da! Toți vrem să știm cu cine ne împrietenim, dar nu am o obsesie pentru asta. Încerc să mențin distanța.

 

Magic FM: Cum vezi generația născută după 2000?
Lara Fabian: Sunt diferiți de noi. Au o altfel de conștiință, sunt mult mai dezvoltați decât eram noi la vârsta lor, sunt mult mai grijulii față de natură... și aici o dau exemplu pe fiica mea. Are un mare respect pentru mediul înconjurător, poate pentru că îi vorbesc destul de des despre asta și despre alte lucruri care, cine știe, pot schimba paradigme. Consider că modul de gândire pe care l-am avut cu toții până acum a fost dăunător planetei, iar copiii noștri vor suferi din cauza noastră. De aceea trebuie să fie mai conștienți de ce pot face pentru a schimba ceea ce alții au creat. Cred că sunt mult mai inteligenți decât eram noi și mult mai rapizi decât suntem acum.

 

Magic FM: Ce rol are muzica în viața tinerilor?
Lara Fabian: Cred că este un mijloc de a se distra, de a avea momente de bucurie, de a-și face prieteni, dar... am sentimentul că nu este un lucru foarte important pentru ei. Este o parte din milioanele de lucruri pe care le pot face în ziua de azi. Muzica este doar o valoare dintre toate acestea, dar nu reprezintă tot ceea ce îi face fericiți. De aceea puterea muzicii s-a schimbat atât de mult.

 

Magic FM: Cum te vezi peste 10 ani?
Lara Fabian: Fericită și compunând muzică. Poate nu voi mai alerga de la o scenă la alta la fel ca acum, dar cu siguranță încă în contact cu ceea ce sunt și cu ceea ce fac.

 

Magic FM: Lucrezi la un nou album?
Lara Fabian: Da! De fapt la mai multe albume: unul franțuzesc, unul internațional și unul în spaniolă. Lucrez la aceste trei proiecte în același timp.

 

Magic FM: Ce mesaj ai pentru fanii din România?
Lara Fabian: Mulțumesc! Mulțumesc pentru că ați fost și încă sunteți alături de mine, pentru că sunteți atât de activi online și mă susțineți!