Interviurile Magic FM

Cher: 'Sunt o persoana explicita, dar acum nu pot concura cu Lady Gaga'

Cu o cariera de peste 50 de ani in muzica, un Oscar, un premiu Grammy, un premiu Emmy si trei Globuri de Aur, Cher nu are de gand sa se retraga, spunand cu umor: „Trebuie sa ma dea afara ca sa scape de mine”. Cantareata povesteste intr-un interviu publicat exclusiv pe www.magicfm.ro despre cele mai frumoase momente din acesti ani, dar si despre lectiile pe care le-a invatat.

Cu o cariera de peste 50 de ani in muzica, un Oscar, un premiu Grammy, un premiu Emmy si trei Globuri de Aur, Cher nu are de gand sa se retraga, spunand cu umor: „Trebuie sa ma dea afara ca sa scape de mine”. Cantareata povesteste intr-un interviu publicat exclusiv pe www.magicfm.ro despre cele mai frumoase momente din acesti ani, dar si despre lectiile pe care le-a invatat.


I: Exista vreo poveste speciala in spatele numelui „Cher”?

Stii ca numele meu este Cherilyn, dar nimeni nu imi spune asa, toti ma striga Cher. Uneori prietenii mei imi spun Cherilyn pentru a nu mi se adresa Cher in public. Este numele meu de cand ma stiu. Pe pasaport am numele legal Cher.

I: Nu ai nevoie de numele de familie pentru a fi recunoscuta. Iti dai seama atunci cand oamenii sunt intimidati in momentul in care te cunosc?

Pai, uneori. Incerc sa fac oamenii sa se simta confortabil in preajma mea, dar ei au anumite idei legate de cine esti, dar tu nu reprezinti acea persoana si nu este nici o diferenta.

i: Care este cea mai gresita conceptie a oamenilor legat de tine?

Cred ca cea mai gresita conceptie despre mine este ca sunt mult mai timida decat iti poti imagina, dar ma transform intr-o persoana diferita atunci cand lucrez. Cu mult timp in urma, Bette Midler a spus ca poate sa faca anumite lucruri atunci cand munceste pe care nu le-ar putea face cand merge pe strada si asa simt si eu. In munca mea pot realiza tot ceea ce nu pot face ca persoana.

I: Exista vreun secret special in spatele frumusetii tale eterne?

Fac doar exercitii. Fac un milion de lucruri diferite. Intotdeauna am lucrat la aspectul fizic al corpului meu. Intotdeauna am fost baietoasa, intotdeauna eram in miscare si asa sunt si acum.

I: Mi-aduc aminte ca acum cativa ani ai realizat „Turneul Adio”, ca si cum erai gata sa te retragi dar apoi te-ai reintors si ai realizat mai multe spectacole in Las Vegas. Inseamna ca nu te-ai gandit niciodata sa te retragi?

Pai, Vegas a insemnat ceva complet diferit, dar nu cred ca ma voi retrage inca. Trebuie sa ma dea afara ca sa scape de mine.

 

I: Te urci pe scena cu acelasi entuziasm pe care l-ai avut acum 40 de ani?

Niciodata nu ma urc pe scena cu vioiciune, ma urc pe scena cu teama si trepidatie, dar odata ce ma aflu acolo totul este bine.

I: Ai fost nevoita sa renunti la ceva personal pentru a deveni un star?

Probabil ca daca ar fi existat ceva, ar fi atat de teribil incat nu ti-as spune (ras). De fapt niciodata nu am fost nevoita sa fac aceasta alegere. Niciodata nu a trebuit sa iau aceasta decizie, e ca si cum ar fi sa calci pe cineva in picioare pentru a obtine ceea ce iti doresti.

I: Putem vorbi despre zvonurile legendare? Este adevarat ca ai avut o aventura amoroasa cu Elvis Presley?

Oh, el (Elvis Presley) m-a sunat si mi-a spus ca voia sa vin la el intr-un week-end, dar am fost prea intimidata. Eram gata sa o fac, apoi am spus „nu, nu vreau” si apoi am regretat acest lucru. Eram in mijlocul spectacolului Cher Show, deci aveam aproximativ 30 de ani.

I: Este acesta unul dintre marile regrete ale vietii tale amoroase?

Nu, l-am regretat mai mult pe Marlon Brando. (ras)

I: Cel putin te-ai intalnit cu el?

M-am intalnit cu el dar regret ca nu l-am intalnit mai des. A fost minunat si ne-am distrat grozav, dar incercam sa-mi fac casatoria sa mearga, care oricum a esuat (ras).

I: Pe care moment al carierei tale l-ai descrie ca cel mai important din viata ta?

Nu cred ca exista asa ceva. Cred ca daca as fi nevoita sa aleg un moment pe care eu il consider punctul culminant al vietii mele, ar fi premiul academiei, doar pentru ca el a insemnat acceptul acordat de colegii mei. Aceea a fost o noapte intr-adevar minunata pentru mine. A reprezentat o combinatie a multor lucruri la care am sperat. Dar artistii, noi intotdeauna ne straduim sa continuam sa realizam ceva. In calitate de artist, iti doresti sa creezi in continuare si folosesc acest concept tot timpul atunci cand oamenii spun „ce se intampla daca nu ai facut indeajuns” si eu le raspund „i-a spus cineva lui Picasso gata, ai realizat destule picturi, ai pictat tot ceea ce exista, cat mai continui sa faci asa ceva?”. De asemenea uneori oamenii isi pierd increderea daca faci doua lucruri deodata. De exemplu cand am lucrat ca actrita, oamenii erau circumspecti ca si cum imi spuneau „de ce faci asa ceva” sau „cine a spus ca poti sa faci asta”.

I: Este aceasta cea mai buna lectie pe care ai primit-o?

Singurul lucru pe care il cred cu tarie este ca intotdeauna te dezvolti ca artist. Nu incerci sa iti opresti dezvoltarea ca persoana. Este dificil pentru ca odata ce ajungi la o anumita varsta, te gandesti „asta este, acesta sunt eu, nu este nevoie sa ma schimb sau nu pot schimba sau face nimic”, dar eu cred ca daca te straduiesti, intr-o zi mi-am spus „pai, voi merge in Katmandu” si am facut acest lucru si a fost o experienta incredibila pentru mine si pot spune ca a fost unul dintre locurile cele mai murdare in care am locuit. Dar a fost una dintre cele mai uimitoare experiente pe care le-am trait. De asemenea artistii trebuie sa continue sa isi asume riscuri. Eu, in calitate de artist, nu imi asum multe riscuri si cred ca acesta este un aspect negativ al meu.

I: Oamenii inca isi amintesc rochia aceea revelatoare pe care ai purtat-o la Oscaruri atunci cand ai castigat. A fost dificil sa iti mentii convingerile?

Daca ajungi sa ma cunosti, vei vedea ca sunt destul de incapatanata intr-un fel si imi place sa fac lucruri care imi aduc bucurie si de multe ori dau de necazuri pentru ca sunt prea onesta sau pentru ca spun „vreau sa fac acest lucru”. Au existat perioade cand mi-am dorit sa pot schimba momentul petrecut pe acel vapor, cu toate ca in final totul a fost bine. Multi oameni au fost dezgustati de imbracamintea pe care am purtat-o si Bob Mackie m-a rugat „te rog sa nu spui nimanui ca eu am creat costumul pentru tine” si in momentul in care nu am fost nominalizata pentru „Masca” oamenii au spus: „Nu este o actrita serioasa si are relatii cu barbati prea tineri”. Sunt o persoana explicita, dar acum nu pot concura cu cineva ca Lady Gaga.