Interviurile Magic FM

Robert Redford joaca in Captain America

Robert Redford, starul filmelor clasice „Marele Gatsby”, „Toti Oamenii Presedintelui”, "Cacealmaua", "Cei Mai Frumosi Ani", a participat de curand ca actor si regizor alaturi de Julie Christie, Susan Sarandon si Nick Nolte intr-un thriller politic intitulat „Spune-mi Cu Cine Te Insotesti”.

Robert Redford, starul filmelor clasice „Marele Gatsby”, „Toti Oamenii Presedintelui”, "Cacealmaua", "Cei Mai Frumosi Ani", a participat de curand ca actor si regizor alaturi de Julie Christie, Susan Sarandon si Nick Nolte intr-un thriller politic intitulat „Spune-mi Cu Cine Te Insotesti”. Ce idei subliniaza acest film si ce planuri de viitor are actorul in varsta de aproape 77 de ani, aflati din interviul de mai jos publicat in exclusivitate pe www.magicfm.ro:

 

I: Ce vreti ca oamenii secolului 21 sa retina din acest film referitor la mostenirea pe care o va lasa „Spune-mi cu cine te insotesti”?



Pai, probabil ca mai multe lucruri. Pentru a ma exprima simplu, as spune ca probabil primul lucru este ca ii va face sa gandeasca. Unele filme nu sunt realizate pentru a te face sa gandesti, este ca atunci cand mananci o vata pe bat, ai parte de o experienta minunata care apoi se termina si asta este tot ceea ce iti doresti. Alte filme sunt realizate intr-un anumit fel incat te fac sa iti pui macar o singura intrebare dupa ce se termina.

 

Deci, acesta este primul lucru, iar cel de-al doilea lucru se refera la modul de criticare care exista in tara mea si ma refer la faptul ca nu cred ca privim istoria ca pe o lectie ce trebuie invatata astfel incat sa nu repetam o experienta istorica negativa. Nu ne pricepem la acest lucru.

 


I: V-ati nascut in Los Angeles dar nu mai locuiti acolo - mai petreceti timp in acest oras?



Doar pentru ca sunt nevoit. Nu as mai merge acolo daca nu as fi obligat de munca mea. L.A. este un oras pe care l-am iubit in copilarie dar care nu mi-a mai placut dupa ce s-a schimbat excesiv. Si acum mi se pare un pic toxic.



I: Va simtiti nostalgic cand va ganditi la vechiul Hollywood?



Cred ca ai fi nostalgic daca ti-ar fi dor de acea perioada si daca nu ai putea face acel gen de filme. Eu pot face astfel de filme dar ma intristeaza faptul ca nu exista mai multa sustinere sau flexibilitate pentru a le face mai usor de realizat. Dar cel putin sunt capabil sa le realizez.



I: Ati spus ca ati muri daca v-ati retrage din acest domeniu. Ce v-a mai ramas de realizat?



Daca mi-ai fi pus aceasta intrebare acum patru ani, nu ti-as fi putut raspunde. Acum pot spune "Pai, uita-te la ultimii trei ani." Cred ca a trebuit sa ajung in acest punct pentru a putea privi in urma. Nu pot privi in viitor pentru ca nu a avut loc inca. Iti pot spune doar ca nu vad niciun motiv pentru care m-as opri atata timp cat pot merge mai departe. Cred ca trebuie cumva sa te reinventezi. Cred ca este periculos sa ramai pe o singura cale. Cred ca succesul are o parte intunecata. In cazul in care ai succes cu un anumit lucru, trebuie sa incerci sa fii atent sa nu copiezi respectivul lucru. Foloseste-l pentru a urma o directie diferita. De aceea urmeaza sa joc in Captain America. Se indreapta intr-o directie total diferita pentru ca am ocazia sa fac acest lucru.



I: Din ce punct de vedere vreti ca lumea sa-si reaminteasca de dumneavoastra?



Al muncii. De aceea mi se pare foarte greu sa fac ceva legat de publicitate. Fac acest lucru deoarece cred ca este important si sunt interesat de viitorul jurnalismului, de fagasul lui. Cred ca este foarte important si intotdeauna imi voi pastra atentia asupra jurnalismului datorita importantei sale, deoarece sunt de parere ca are o valoare mare. In cazul in care jurnalismul este amenintat de schimbarea timpurilor si a politicii, mi se pare un afront personal si vreau sa arat acest lucru intr-un film. Acesta este jurnalismul din contemporaneitate.

 

Internetul a schimbat lucrurile drastic. Astazi toata lumea se implica in jurnalism. Astazi oricine poate fi jurnalist, oricine poate trancani. Unde sunt oamenii calificati? Sunt acesti oameni calificati? Cum poate publicul general sa afle adevarul atunci cand exista anumite showuri TV care mint, cu tupeu si cu un zambet pe fata. Este posibil ca publicul sa gandeasca "presupun ca acesta este adevarul".



I: Ce parere aveti despre noul film 3D Marele Gatsby?



Oh, am auzit de el. Da.

 

I: Credeti ca este corect sa se realizeze asa ceva?



Habar n-am. Au tot dreptul sa-l realizeze. Nu ma gandesc la el. Eu l-am facut in 1973.



I: Este greu de crezut ca au trecut 40 de ani de la Cacealmaua.



Mi se pare ca a fost ieri. Multe lucruri par a se fi intamplat ieri. Tocmai am realizat o chestie pentru Barbra Streisand, un mic video tribut. Cei Mai Frumosi Ani a fost realizat tot in 1973.