Interviurile Magic FM

Will Smith: "Casa noastra este un refugiu pentru artisti"

Will Smith, la 44 de ani, apare in drama SF „1.000 Post Terra”, alaturi de fiul sau Jaden, in varsta de 14 ani, ei jucand din nou impreuna dupa filmul „In Cautarea Fericirii”, aparut in 2006.

Will Smith, la 44 de ani, apare in drama SF „1.000 Post Terra”, alaturi de fiul sau Jaden, in varsta de 14 ani, ei jucand din nou impreuna dupa filmul „In Cautarea Fericirii”, aparut in 2006.

 

Fostul Print din Bel Air, serial care a fost difuzat la televizor din 1990 pana in 1996, este unul dintre cei mai de succes actori de la Hollywood si filmele sale au incasat peste 150 milioane de dolari la nivel global. Smith s-a casatorit cu Sheree Zampino in 1992 si au un fiu, Willard, cunoscut si sub numele de „Trey”. Ei au divortat in 1995. Apoi s-a casatorit cu Jada Pinkett in 1997 si au doi copii, Jaden si Willow, care si-au dorit inca de mici sa fie pe platourile de filmare si pe scena muzicala.

 

Afla mai multe despre Will Smith si familia sa in interviul de mai jos, publicat in exclusivitate pe www.magicfm.ro:

 

I: Ce lucruri pe care nu le stiai inainte ai aflat despre fiul tau, realizand acest film?



Cred ca am fost probabil surprins cel mai mult de vointa si hotararea lui. In acest film, m-am mentinut pe plan secund. Eu si Jada am hotarat sa il lasam un pic mai liber si sa ii permitem sa isi rezolve singur treburile. Am fost intr-adevar surprins de faptul ca a realizat mai multe singur decat daca l-as fi impins eu de la spate. Alegeri legate de a mai filma o scena inca o data, de a face un efort, modalitatea in care a actionat disciplina lui. Este un fel de lege universala despre care inca nu mi-am dat seama cum se aplica in alte zone ale vietii mele, dar mi se pare un adevar universal, acela de a da libertate lucrurilor si de a gasi echilibrul intre a forta si a elibera.



I: A existat vreo perioada in care tu si Jada ati avut sentimente contradictorii legate de a le permite copiilor vostri sa intre in show business?



In esenta, sentimentele contradictorii se leaga de stabilirea regulilor, in cazul copiilor nostri, cu Willow de exemplu, care s-a ras in cap. Deci a existat o problema legata de faptul daca ii permitem sau nu sa se rada in cap. Regula din casa noastra este ca poti face orice vrei si noi nu ne impotrivim pana nu apare un pericol. Asa ca nu te vom lasa sa faci ceva care te pune in pericol sau care are repercusiuni pe termen lung. Dar nu mi-a taiat parul meu, l-a taiat pe al ei. (ras) Creste la loc! Acest fel de lucruri le permite copiilor o anumita autonomie legata de spatiul lor si pentru mine ca tata, in cazul lui Willow, nu vreau ca ea sa creada ca trebuie sa imi ceara voie sa faca ceva referitor la corpul ei.

 

Am avut de-a face cu foarte putine situatii in care a trebuit sa ne impunem punctul de vedere. In cazul lui Willow, ne-am impus punctul de vedere cam cu noua saptamani in urma, referitor la lectiile de pian. Lua de ceva timp lectii de pian si totul a devenit mai greu, asa ca a decis ca nu mai vrea sa ia lectii de pian. Le-a anulat si i-a spus profesorului ca nu mai vrea sa cante la pian. Asa ca i-am spus „Willow, ne vom impune punctul de vedere. Vrem sa cunosti acest lucru si sa intelegi ca este un adevarat dar si daca ar fi ceva despre care noi am crede cu adevarat ca nu vrei sa faci si ceva ce nu ai putea face in viata ta, am fi de acord cu tine, dar te vom presa un pic pentru ca este un adevarat dar. Trebuie sa iei lectii de pian, cel putin sa termini anul la care te-ai angajat pentru ca ai promis sa o faci, asa ca la sfarsitul anului vom analiza situatia din nou, dar trebuie sa duci lectiile pana la sfarsit. Acest lucru are o anumita valoare pe care nu o vezi in momentul de fata, si noi credem ca vor exista efecte negative pe termen lung in cazul in care nu finalizezi ceea ce ai inceput”.

 

I: Cat de diferit este acest fel de educatie fata de cum ai fost tu crescut?



Oh, Doamne, am fost crescut diferit, nu aveai voie sa vorbesti despre parerile tale cu parintii, nu aveai voie sa ai o opinie. (ras) Cand platesti facturi, atunci ai voie sa ai opinii.



I: Te poti exprima in fata lor acum?



(ras) Da. Parintii mei imi permit sa am o parere acum. De asemenea tatal meu a fost in armata, in cadrul Aviatiei Militare.



I: Care sunt aspectele negative cand lucrezi impreuna cu Jaden?



Cred ca din punctul lui de vedere, in aceasta situatie este la fel ca orice relatie parinte/copil. Ceea ce am creat in viata si carierea mea reprezinta o parte mica talent si o parte mare noroc si binecuvantare, dar ceea ce am realizat este enorm si cred ca aspectul negativ poate fi daca simte ca poate sa realizeze si el asa ceva? Si acest lucru poate fi o povara. Nu o observa acum, in prezent ma vede doar ca pe tatal lui, nu calatoreste cu mine in lume in acest sens si nu vede sau nu simte caracterul si telul pe care trebuie sa-l aiba in minte legat de ceea ce va realiza. Deci ma preocupa un pic faptul ca exista posibilitatea de a avea un sentiment de insuficienta legat de faptul ca poate nu va reusi sa realizeze si sa obtina lucrurile pe care eu le-am realizat.

 

I: Ce faci ca sa-ti mentii creativitatea si energia? 



Totul se leaga de mediu. Casa noastra este un refugiu pentru artisti. Am proiectat si creat totul astfel incat spatiul sa poata captura momentele creatoare. Microfoane si aparate de inregistrare pe pian, in orice moment apesi pe butonul de inregistrare si-i dai drumul. Putem edita, avem un laptop care poate edita si un aparat fotografic langa el. Avem carnetele si creioane peste tot, sevalete si pensule, deci am proiectat vietile noastre ca sa putem crea constant.


I: Copiii tau se implica in actiuni filantropice?



Discutam multe lucruri si in prezent ne-am indreptat atentia mai ales asupra mediului, a educatiei, Jada impreuna cu Willow se concentreaza asupra traficului uman. Deci eforturile noastre filantropice si caritabile se indreapta catre aceste zone.