Interviurile Magic FM

Kylie Minogue: "Nu am niciun fel de calificare pentru oricare alta profesie"

Dupa o perioada de 25 de ani in care s-a afirmat in lumea muzicii, Kylie Minogue se indreapta catre actorie, fara sa isi neglijeze insa cariera muzicala. A ajuns la aceasta concluzie anul trecut cand a participat la filmarile pentru „Holy Motors” (Motoare Sfinte), jucand alaturi de Eva Mendes.

Dupa o perioada de 25 de ani in care s-a afirmat in lumea muzicii, Kylie Minogue se indreapta catre actorie, fara sa isi neglijeze insa cariera muzicala. A ajuns la aceasta concluzie anul trecut cand a participat la filmarile pentru „Holy Motors” (Motoare Sfinte), jucand alaturi de Eva Mendes.

 

"Eram pe platou extrem de entuziasmata si speriata de intreaga experienta. A declansat ceva in mine si mi-am spus, chiar imi lipseste actoria."

 

A primit rolul dupa o intalnire intamplatoare in Paris. Kylie explica: "Nu e vorba de ceva din mine care m-a facut sa merg si sa obtin rolul, pur si simplu s-a intamplat si acest lucru mi-a reaprins dorinta", a declarat Kylie.

 

"Reprezinta o provocare total diferita fata de ceea ce, in general, am facut in toti acesti ani. Este ironic daca te gandesti ca la inceput m-am lansat in domeniul actoriei si ma simteam mai bine atunci cand jucam decat atunci cand cantam, si acum ma simt mai confortabil cand cant decat atunci cand joc intr-un film."

 

Micuta blonda cu un zambet de milioane a devenit faimoasa in urma rolului Charlene Mitchell, mecanic auto, in serialul australian „Vecini”. A fost un rol pe care l-a interpretat trei ani si in aceasta perioada Charlene s-a cuplat cu Scott Robinson, interpretat de Jason Donovan, intr-unul din cele mai emblematice momente ale serialului.

 

Apoi, si-a inceput cariera de cantareata, devenind cunoscuta in intreaga lume. Kylie, care acum locuieste in Londra, a castigat mai multe premii Brit si un Grammy si a vandut mai mult de 68 milioane de albume in toata lumea.

 

Nu a renuntat niciodata in totalitate la actorie - a jucat in „Street Fighter” si „Moulin Rouge”! si a aparut ca propria-i persoana in „Doctor Who” - dar ea spune ca nu a "cautat" roluri intentionat, nu pana in acest moment.

 

Dupa „Holy Motors”, asa cum se intampla de obicei, un lucru a dus la altul si in scurt timp a primit un text din partea bunului ei prieten Mat Horne, care a intrebat-o daca ar vrea sa se implice in debutul regizoral „Sky Arts” al actorului Marc Warren.

 

In aceasta comedie neagra, Kylie interpreteaza o actrita care joaca rolul muzei lui Andy Warhol, Edie Sedgwick, care se aliaza cu personajul interpretat de Mat Horne impotriva personajului principal al filmului muzical. David Harewood, starul serialului Homeland, apare si el intr-un rol de regizor.

 

"Datorita faptului ca apartin acestei lumi, cred ca stiu toate aceste personaje", spune Kylie chicotind.

 

Initial aproape ca a refuzat oferta, deoarece credea ca programul ei era foarte incarcat, dar i s-a parut ca scenariul scurt a fost foarte amuzant.

 

"Din fericire ne-am descurcat, am avut trei sau patru zile la dispozitie, asa ca am reusit sa realizam ceea ce ne-am propus. A fost o oportunitate extraordinara sa joc impreuna cu acesti oameni, sa realizez o comedie si sa interpretez o scorpie ticaloasa", spune ea razand.

 

Ca regina a spectacolelor de anvergura, cantareata de 44 de ani a descoperit ca poate de asemenea sa inteleaga toate lucrurile care nu merg cum trebuie in timpul repetitiilor la un film muzical.

 

"Intotdeauna exista nu unul, ci mai multe lucruri care nu se desfasoara cum trebuie", spune ea. "Cred ca este un miracol doar sa faci un spectacol sa mearga cum trebuie, si mai ales unul bun."

 

Dar ea recunoaste ca, in ciuda tuturor anilor petrecuti pe scena, inca devine agitata inaintea unui spectacol si ca intotdeauna a trebuit sa adopte ceva asemanator unui alter-ego inainte de a intra pe scena.

 

"Nu i-am dat nume, cum este Sasha Fierce a lui Beyonce, dar exista cu siguranta un nivel prin care treci pentru a deveni asa cum vrei... este posibil sa nu te simti extraordinar, dar in momentul in care intri pe scena, trebuie sa arati extraordinar si sa te porti corespunzator si trebuie sa realizezi spectacolul pentru oameni, pentru audienta."

 

"Cred ca este fascinant ceea ce se intampla in psihicul unui interpret, deoarece bineinteles ca mergi acasa si nu mai ai toata atentia asupra ta si nu mai reprezinti acea persoana. Cum poti sa fii acea persoana cand esti la tine acasa?", spune artista.

 

Anul trecut Kylie a implinit 25 de ani in profesia de cantareata - si din luna ianuarie cariera ei a luat o noua directie in momentul in care s-a despartit de vechiul ei manager Terry Blamey.
Acum se afla sub managementul Roc Nation, ce-i apartine rapper-ului Jay-Z, insa insista asupra faptului ca acestta nu va avea o influenta majora asupra celui de-al 12-lea album al ei.

 

"Au un grup divers format din artisti, producatori si scriitori, este foarte diferit, foarte captivant, sunt multe schimbari cu care trebuie sa ma obisnuiesc. Dar nu cred ca voi incepe sa circul cu o masina personalizata si sa port sepci!"

 

Intrebata cum a reusit sa aiba succes pentru o perioada de 25 de ani, ea la randul ei a intrebat "Care este ingredientul special? Care este mica magie care se petrece?".

 

"Sincer, nu stiu. Dar stiu ca este vorba de multa munca si de persistenta, acestea fiind de asemenea lucrurile care te ajuta sa faci fata esecurilor. Dar cred de asemenea ca este calea mea. Nu o pot controla, este calea pe care universul a ales-o pentru mine si in consecinta fac tot posibilul sa ma incadrez in ea."

 

"Nu am niciun fel de calificare pentru oricare alta profesie, deci pentru moment, ma mentin pe pozitia pe care sunt", adauga ea chicotind din nou.

 

Si cu toate ca este foarte implicata in inregistrarea urmatorului ei album, ea este deschisa pentru noi roluri in productia cinematografica.