Interviurile Magic FM

Eros Ramazzotti: „Iubirea reprezinta sentimentul suprem”

Eros Ramazzotti implineste in acest an 50 de ani si totodata 30 de ani de cand se afla pe scena. De curand, cantaretul de origine italiana a lansat albumul “Noi” inspirat din momente de iubire, libertate si prietenie din viata sa. Cititi mai multe despre acest album, dar si despre cariera sa in interviul de mai jos, publicat in exclusivitate pe www.magicfm.ro.

Eros Ramazzotti implineste in acest an 50 de ani si totodata 30 de ani de cand se afla pe scena. De curand, cantaretul de origine italiana a lansat albumul “Noi” inspirat din momente de iubire, libertate si prietenie din viata sa. Cititi mai multe despre acest album, dar si despre cariera sa in interviul de mai jos, publicat in exclusivitate pe www.magicfm.ro.

 

I: Anul acesta implinesti varsta de 50 de ani. S-a schimbat ceva fata de perioada de acum 20 de ani?



Nu ma simt diferit fata de persoana care eram cu douazeci de ani in urma. Bineinteles ca am trecut prin multe experiente in ultimele decenii. Dar sunt la fel de fericit cum eram si cu douazeci de ani in urma; la acea vreme eram fericit datorita lucrurilor pe care le realizasem, iar astazi sunt fericit datorita persoanei care am devenit.



I: Lucrezi in aceasta industrie de 29 de ani. Unde iti gasesti motivatia de a face muzica si de a canta pe scena?

 

Vine din interior. Am avut acest imbold interior toata viata mea. Pentru mine aceasta este cea mai buna modalitate de a ma exprima si de a-mi ilustra emotiile.



I: Iubirea. Ai scris multe cantece despre ea. Ce inseamna iubirea pentru tine?



Iubirea reprezinta sentimentul suprem, ea se insereaza in tot ceea ce facem. Bineinteles ca ea atinge punctul culminant cand se reflecta in fericirea dintre doi oameni. Dar iubirea se gaseste peste tot: in familii, prietenii, la servici si in societate.



I: Pe CD-ul tau "Noi" canti despre prietenie. Cat este ea de importanta pentru tine? Si s-a schimbat modalitatea in care o vezi acum cand esti mai in varsta?



Prietenia reprezinta un lucru esential pentru toata lumea. Am fi singuri daca nu am avea prieteni. Mai ales in contemporaneitate, cand toti oamenii din lume simt nevoia de a fi legati de ceva. Este frumos sa vezi prin cat de multe incercari trec prieteniile. Acelea care vor dura sunt cele mai sincere. Cei cativa prieteni pe care ii am sunt foarte importanti pentru mine. Am scris cantecul "Infinitamente" in numele celor doi prieteni ai mei care, din pacate, au decedat.



I: Ai scris un cantec special pentru fiica ta, care s-a nascut in 2011. Se refera la dragostea unui tata. Cat de diferit este pentru tine sa devii din nou tata la o varsta mai inaintata?


Nu este foarte diferit, vreau sa fiu un tatic la fel de bun pentru ambele mele fiice. Cea mare (16 ani - ED) imi ofera placerea de a o vedea crescand si devenind o tanara femeie. Cealalta este inca foarte mica, ii admir caracterul jucaus.


I: Pe albumul "Noi" canti de asemenea despre libertate. Ce inseamna libertatea din punctul tau de vedere?


Simplul fapt ca visam la libertate, ne stimuleaza in dezvoltarea imaginatiei, in acceptarea infrangerilor, in a ne ridica si a ne accepta asa cum suntem. De asemenea ma refer la libertatea de a avea timp pentru tine insuti, de a cunoaste ceea ce vrei si modalitatea de a-ti atinge telurile.



I: In cantecul "Io sono te" ai scris despre solidaritate si despre faptul ca oamenii trebuie sa-si dea seama ca toti traim pe aceeasi planeta. De ce ai facut acest lucru?



Fara aceste lucruri nu stim cine suntem, ce facem si importanta fiecaruia dintre noi in aceasta lume. Trebuie sa depunem efort in ceea ce facem, noi toti, pentru a ne ajuta pe noi insine si pe altii, pentru a deveni mai buni.

 

I: In final, barbatii italieni sunt cunoscuti pentru carisma lor. Ce este de fapt aceasta carisma?



Nu stiu. Poate ca ar trebui sa-i intrebi pe oamenii care au aceasta parere. Eu ma bucur cel putin ca am popularitate in randul audientei internationale. Cred ca muzica mea vorbeste in numele meu si ca transcende orice bariera de limbaj.