Interviurile Magic FM

Al Pacino nu iese la pensie!

Pe 8 martie va avea premiera celui mai recent film care il are ca protagonist pe Al Pacino: Trei Tipi Duri. Dupa filmari, legendarul actor a povestit despre cum s-a schimbat viata sa de-a lungul anilor si care sunt acum prioritatile sale. Cititi interviul exclusiv pe www.magicfm.ro, iar la final spuneti-ne parerea voastra!

Pe 8 martie va avea premiera celui mai recent film care il are ca protagonist pe Al Pacino: Trei Tipi Duri. Dupa filmari, legendarul actor a povestit despre cum s-a schimbat viata sa de-a lungul anilor si care sunt acum prioritatile sale. Cititi interviul exclusiv pe www.magicfm.ro, iar la final spuneti-ne parerea voastra!

I: Ultimul dumneavoastra film se numeste „Trei Tipi Duri”. Va considerati o persoana dura?

Imi place sa cred ca da. Atata timp cat stau jos (ras). Momentul este cel important. Ne place sa credem anumite lucruri, si apoi suntem uimiti de unele momente. Atunci ne aratam adevarata fata.

I: Ce v-a atras la acest proiect?

Mi-au placut personajele. Este neobisnuit si exotic. A fost un film mic, in care s-a implicat Chris Walken. Imi place foarte mult de el. Partial am facut-o pentru ca imi place Fisher. El este un actor minunat, si am vrut sa-l sustin ca regizor.

I: A fost usor pentru dumneavoastra sa jucati in acest film?

Nu a fost foarte greu pentru ca toti suntem buni prieteni.

I: Ati avut intotdeauna o persoana puternica in jurul dumneavoastra? Cineva care v-a fost alaturi in decursul vietii?

Am avut oameni in jurul meu pe care ma puteam baza atunci cand am crescut in South Bronx. Imi doresc ca si copiii mei sa aiba parte de asa ceva. Ei nu au parte de acest fel de prietenii pe care eu le-am avut in copilarie. Mi-am primit educatia sociala pe strazile din New York. Eram tot timpul afara pe strazi.

I: Aveti un prieten foarte bun?

Sunt norocos. Am mai multi prieteni. Dar unul dintre ei este in L.A. Numele sau este Charlie Lott. Ii scriu in fiecare zi.

I: Cred ca este dificil sa fii Al Pacino si sa incerci sa duci o viata normala. Cum va relaxati?

Joc poker cu prietenii. Imi place foarte mult sa stau cu baietii la masa si sa ne petrecem timpul impreuna. Ii cunosc de-o viata! Ne povestim multe si uneori cand jucam pierd notiunea timpului. Nu este un joc intens deoarece nu pariem sume mari. Uneori ma pierd in joc.

I: Ce faceti atunci cand lucrurile nu merg bine in viata dumneavoastra?

Mi-aduc aminte ca odata treceam printr-o perioada grea, si apoi m-am dus la sanius cu fiica mea cea mare. M-am urcat pe sanie cu ea si vantul, zapada, viteza m-au facut sa ma simt extraordinar. Am uitat tot ceea ce ma deranja! Copiii au aceasta influenta asupra ta, ei reprezinta o inspiratie minunata.

I: Aveti copii mici. V-au schimbat punctul de vedere legat de cat de greu munciti in ziua de azi?

Intr-un fel, da. Inainte de a accepta un rol iau anumite variabile in considerare. Nu vreau sa fiu plecat pentru o perioada lunga de timp, vreau sa fiu aproape de copiii mei. De copiii mei cei mai mici.

I: Aveati reputatia unei persoane intense total dedicate muncii sale. Mai sunteti asa si acum?

Viata de actor este solicitanta. Rolul pe care l-am interpretat in Negutatorul a fost istovitor. N-am mai vrut sa realizez un astfel de rol dupa ce l-am terminat. Este de inteles, in cazul in care actoria reprezinta viata ta. Daca ai o viata in afara teatrului, este foarte dificil. Si mi se pare ca ma impart intre multe lucruri astazi.

I: Va mai face placere sa jucati astazi?

De fiecare data cand simt ca vreau sa joc un rol, ma asez jos si astept sa-mi treaca. Oscar Wilde a spus acest lucru. Imi place foarte mult daca se intampla intr-un mediu care imi face placere. Dar in ziua de azi totul difera de la un proiect la altul.


I: Va ganditi vreodata sa va pensionati?

Oh, nu. Nu m-am gandit niciodata sa ies la pensie! Nici macar nu stiu ce inseamna asta. Ma pensionez si apoi ce fac? Ce reprezinta pensionarea? Cred ca inseamna sa intelegi lucrurile pe care esti capabil sa le faci. Daca rolurile se imputineaza, atunci gasesc eu sa fac altceva.

I: Cat de dificil este sa mentineti niste prietenii bune in profesia dumneavoastra?

Suntem trasi in permanenta in toate directiile. Este dificil sa mentii prietenii bune tot timpul.

I: A inceput sa dispara ideea prieteniei si a loialitatii?

Nu stiu daca dispare. Dar am prieteni foarte apropiati in viata mea. Ei sunt importanti pentru mine. Persoane cu care m-as fi putut casatori, imi sunt astazi prietene foarte apropiate. Iubirea nu se schimba atunci cand intalneste o schimbare si nici nu se abate. Iubirea este intotdeauna prezenta.

I: Primiti instructiuni cu usurinta?

Cred ca da. Eram mult mai dificil in tinerete. Am invatat ceva din profesia de regizor si anume ca regizorii trec prin multe din cauza actorilor.

I: Cum s-a schimbat realizarea unui film in ziua de azi?

O mare parte din munca noastra este dictata de ceas. Trebuie sa fie gata intr-o anumita perioada de timp si acea perioada iti afecteaza munca. Realizarea filmelor cu proprii mei bani m-a ajutat sa scap de acest lucru. Nimeni nu imi poate spune sa ma grabesc si nimeni nu ma poate presa. Imi place asta. Imi place sa fiu propriul meu sef.


I: Aveti vreodata sentimentul de implinire?

Niciodata. Mi se pare ca intotdeauna fac ceva gresit, dar imi place procesul. Privesc lumea din punctul de vedere al unui actor. Acesta este modul meu de a ma exprima.


I: Diane Keaton tocmai si-a scris biografia. Dumneavoastra intentionati sa o faceti?

Mi se pare interesant. Dar momentan lucrez, vorbesc in cadrul seminariilor, particip la lecturi. Inca nu am citit cartea lui Diane, dar am auzit ca spune lucruri pozitive despre mine. Slava Domnului (ras).