Interviurile Magic FM

Interviu exclusiv cu Gerard Butler: "Dupa ce alerg in viata? Dupa femei"

Ce te-a determinat sa joci intr-un film despre surf? A fost o calatorie spirituala? Ai facut-o de dragul experientei excitante?

Ce te-a determinat sa joci intr-un film despre surf? A fost o calatorie spirituala? Ai facut-o de dragul experientei excitante? 


Cred ca ai rezumat minunat ideea. Am facut-o pentru toate aceste motive. E ceva extraordinar cand te afli in mijlocul valurilor, indiferent daca faci surf sau daca doar plutesti si absorbi totul, este o experienta cu un caracter extraordinar de meditativ si spiritual. Si mi se pare deasemenea ca intreaga experienta te transforma. Nimic nu e mai presus de momentul in care prinzi valul si devii una cu el. Devii una cu natura si stapanesti acea putere si te simti legat de ea. Dar este deasemenea si un exercitiu atletic si o provocare. Trebuie sa fi tot timpul alert, inveti constant ceva. Intotdeauna mi s-a parut ca filmele in care poti face asa ceva sunt cele mai atragatoare si pline de satisfactii.

Ti-a fost frica in vreun moment?

Da. Mi s-a parut ca din punct de vedere obiectiv, a fost o experienta intimidanta. Cand mi-am imaginat cum va fi, stiam ca trebuie sa fiu bun la asta. Voi merge si voi petrece o gramada de timp in apa facand surf si incercand sa prind valuri din ce in ce mai mari. Vom sta in apa rece. Vor fi rechini. Te gandesti la toate aceste lucruri si esti constient ca vei merge si le vei face pe toate. Exista cu siguranta frica de aceasta imagine in ansamblu. Dar fara indoiala, experienta este mai intensa in momentul in care te afli acolo si nu sti ce se va intampla. Incerci sa faci totul bine iar camerele sunt cu ochii pe tine.

Personajul tau traieste dupa un anumit cod format din patru idei. Tu ai un anumit cod dupa care iti traiesti viata si care ar fi cele patru idei ale tale?

Voi spune la nimereala, dar cred ca ma ghidez dupa scop, modestie si exaltare. Vreau ca lucrurile sa fie captivante. Sunt sigur ca exista multe altele, dar cred ca modestia este intr-adevar importanta. Ea duce la un lucru mai mare deoarece mi-a placut intotdeauna sa fiu surprins, sa stiu ca viata are multe de oferit - asa cum ai vazut si mai inainte, de aceea joci intr-un astfel de film. Si acest film te surprinde. Este o poveste frumoasa. Am vrut sa incerc sa transmit acest lucru audientei.




Cam cat surf ai facut?

Noi, actorii, am realizat majoritatea scenelor de surf. Adica, au existat evident cateva scene mai mari, valurile uriase... Dintre care unul m-a daramat.

Ce s-a intamplat de fapt?

Eram in apa, a venit un val mare, si m-a invatat o lectie.

Care?

Este amuzant deoarece Grant Washburn, care m-a invatat sa fac surf, m-a avertizat inainte sa se intample. Mi-a spus, "Uneori, oceanul te va tine la fund si te va impinge de umeri. Si iti va spune "Te voi lasa sa iesi la suprafata de data asta, dar nu sunt obligat sa o fac"". Si asta am realizat cand ma aflam acolo, ca eram complet subjugat de aceasta putere. Nu este o experienta placuta.

Ai mai facut surf inainte?

Am mai facut surf probabil de trei ori in viata mea (inainte de "Valul Perfect"). De fapt invatam sa pilotez un elicopter cand am primit scenariul. Obisnuiam sa merg la Aeroportul Santa Monica si am inceput sa zbor deasupra orasului Malibu si de-a lungul coastei. Am vazut multe persoane cu placi cu vasle si apoi cu placi de surf si m-am gandit "ia uite. Ce idee buna! Trebuie sa-mi iau o casa in Malibu si sa petrec un pic de timp aici. Trebuie sa accept acest rol si trebuie sa invat sa fac surf". Cand m-am hotarat sa fac acest lucru eram in elicopter cu prietenul meu si i-am spus "Bine. Voi juca in acest film". Am aterizat si l-am sunat pe Curtis si i-am spus "hai sa o facem". Apoi, in secunda urmatoare aveam o casa in Malibu si invatam sa fac surf si am jucat in film.


Ce te-a facut sa intri iar in apa dupa accident?

Poate ca eram in soc, dar stiam ca aceasta era una din ultimele zile in care se filma ceva legat de surf, deoarece eram aproape de final. Asa ca atunci cand s-a intamplat, m-am simtit destul de rau pentru o perioada de aproximativ 45 de minute si apoi ma aflam in ambulanta. Vroiam sa intru inapoi (in ocean) si am spus "Lasati-ma sa termin scena". Soferul ambulantei mi-a spus "Trebuie sa va ducem la spital. Trebuie sa va examinam". Dar eu vroiam sa ma intorc chiar atunci. Cand am reusit sa ma reintorc, mi s-a parut ciudat pentru ca am inceput sa retraiesc acea (inec iminent) experienta si a fost foarte intens. Am fost surprins de impactul pe care l-a avut asupra mea.

In film, Frosty si Jay, cele doua personaje principale, alearga sa prinda cel mai mare val la Mavericks. Tu dupa ce alergi in viata ta?

Dupa femei? (ras) Nu. Sa nici nu spui asa ceva. Alerg ... dupa apusuri.

Femeile reprezinta un raspuns mai bun.

Nimanui nu ii este permis sa foloseasca expresia asta.